Achtergrondapps worden gedwongen afgesloten

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Achtergrondapps worden gedwongen afgesloten

Ga als volgt te werk:

Controleren op updates

• De app-versie is mogelijk verouderd. Ga naar Huawei AppGallery of de officiële website van de app om op updates te controleren.

• De systeemversie van uw telefoon is mogelijk verouderd. Om op systeemupdates te controleren:

Open Instellingen, zoek en open Software-update en tik op Controleren op updates. Als er een nieuwe versie beschikbaar is, werkt u uw telefoon zo spoedig mogelijk bij.

Uw telefooninstellingen controleren

Achtergrondapps kunnen worden opgeschoond als gevolg van de batterij-optimalisatiefuncties van uw telefoon. Voer het volgende uit om dit probleem te voorkomen:

1. Schakel Slim instellen in:
    • Open Telefoon​beheer/Optimalisatie, tik op in de rechterbovenhoek en schakel Slim instellen in.
    • Als Slim instellen is ingeschakeld, opent u Instellingen, zoekt en opent u Apps, en zoekt en opent u Telefoon​beheer/Optimalisatie. Ga vervolgens naar Geheugen > Gegevens wissen. Schakel Slim instellen opnieuw in wanneer u een goede netwerkverbinding hebt.

De vorige bewerking zal alle instellingen voor Telefoon​beheer/Optimalisatie herstellen. U wordt aangeraden om de instellingen na het uitvoeren van de vorige bewerking opnieuw te configureren.

2. Sta de app toe om op de achtergrond te worden uitgevoerd:
    • EMUI 5.X: Ga naar Telefoon​beheer > resterend > Apps sluiten na vergrendeling scherm. Stel de app in om niet te worden gesloten nadat het scherm is vergrendeld.
    • EMUI 8.X of hoger: Open Instellingen, zoek en open Starten, schakel Automatisch beheren uit voor de app en selecteer Actief in de achtergrond in het berichtenvenster.
  3. Batterij-optimalisatiefuncties uitschakelen:
    • EMUI 5.X en EMUI 8.X: Open Instellingen en zoek en open Batterij-optimalisaties negeren. Tik op de kleine omgekeerde driehoek naast Toestaan, tik op Alle apps, zoek de app en tik erop en selecteer Toestaan.
    • EMUI 9.X en later: Open Instellingen en zoek en open Batterij-optimalisatie. Tik op de kleine omgekeerde driehoek naast Niet toestaan, tik op Alle apps, zoek de app en tik erop en selecteer Niet toestaan.
  4. Energiebesparingsfuncties uitschakelen:

Ga naar Instellingen > Batterij. Schakel Energiebesparingsmodus en Ultra-energiebesparingsmodus uit.

Sluit apps op de achtergrond die u niet nodig hebt

Het geheugen van uw telefoon kan onvoldoende zijn wanneer er te veel apps tegelijkertijd op de achtergrond worden uitgevoerd. Als gevolg hiervan kunnen sommige achtergrondapps worden gedwongen om te sluiten. U wordt geadviseerd om achtergrondapps die u momenteel niet nodig hebt, te sluiten.

Verwijder beheerapps van derden

Beheerapps van derden kunnen ertoe leiden dat achtergrondapps worden gesloten. Verwijder de beheerapps van derden en probeer het opnieuw.

App-gegevens verwijderen

1. Open Instellingen en zoek en open Apps. Ga naar > Systeemprocessen weergeven, zoek naar de bijbehorende app en tik erop en ga naar Geheugen > Gegevens wissen.
  2. Open de app opnieuw en volg de instructies op het beeldscherm om relevante toestemmingen in te schakelen.

De voorgaande bewerking kan gegevens van sommige apps, zoals WeChat en Travel Frog, verwijderen. Wij adviseren u eerst een back-up van uw app-gegevens te maken.

Als het probleem blijft optreden

Dit probleem met achtergrondapps is gebruikelijk in het Android-systeem. Als een app lange tijd op de achtergrond wordt uitgevoerd, werken het slaapmechanisme van Android en het energiebesparingsmechanisme van de app samen om te voorkomen dat de app op de achtergrond wordt uitgevoerd. Huawei zal aan dit probleem blijven werken om de gebruikerservaring te verbeteren. Bedankt voor uw begrip en ondersteuning.