Waterbestendigheid

Toepasselijke producten: Wearable
Waterbestendigheid

IPXX is een gestandaardiseerde aanduiding voor het beschermingsniveau van een product tegen vloeistoffen en vaste deeltjes. Er staan twee cijfers achter de IP. Het eerste cijfer is de mate van bescherming van belangrijke componenten tegen vaste deeltjes, variërend van 0 tot 6, waarbij 6 de hoogste mate van bescherming is. Het tweede cijfer is de mate van bescherming tegen vloeistoffen, variërend van 0 tot 8, waarbij 8 de hoogste mate van bescherming is.

Waterbestendig of stofbestendig zijn, betekent dat het apparaat kan voorkomen dat er water en stof binnendringen en de componenten en het moederbord beschadigen.

In de volgende testscenario's varieert de normale temperatuur tussen 15°C en 35°C, de relatieve luchtvochtigheid tussen 25% en 75% en de atmosferische druk tussen 86 kPa en 106 kPa (de standaard atmosferische druk is 101,325 kPa).

Definitie van weerstandsniveau

Waterweerstandsniveau

Weerstandsscenario

5ATM is een waterbestendige standaard (ISO22810) gedefinieerd door de Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) zijn gedefinieerd. Het betekent dat het horloge bij een normale temperatuur gedurende 10 minuten bestand is tegen gesimuleerde statische waterdruk op 50 meter. Het betekent niet dat het horloge in water van 50 meter diep waterdicht is. Apparaten met een weerstand van 5ATM zijn waterbestendig wanneer u zwemt. U kunt dit type apparaat dragen tijdens het zwemmen of wanneer u deelneemt aan andere water-gerelateerde activiteiten in uw dagelijkse leven.

Stofweerstandsniveau: Als apparaten voldoen aan de IEC 60529-2013-norm (niveau 6), betekent dit dat er geen stof kan binnendringen.

Apparaten die voldoen aan waterbestendigheid in de 5ATM-classificatie onder de ISO-norm 22810: 2010 hebben een weerstandsclassificatie van 50 meter.

Ze kunnen worden gebruikt in ondiep water, zoals in een zwembad of naast het strand.

Ze zijn niet geschikt voor activiteiten in diep water, zoals snorkelen, deelname aan activiteiten als douchen, warmwaterbronnen, sauna's, stoomkamers, duiken, waterskiën of andere activiteiten in water dat onder hoge druk staat en snel stroomt.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

IP68: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn bestand tegen stof, vuil en zand en kunnen een half uur worden ondergedompeld in water tot anderhalve meter diep met een normale temperatuur en druk.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP68-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. Aangezien het apparaat bestand is tegen zweet, kunt u het apparaat dragen tijdens lichaamsbeweging, handen wassen of buiten als het regent.

Ze zijn niet geschikt voor activiteiten als douchen, zwemmen, onderwater duiken, waterskiën of andere activiteiten in water dat onder hoge druk staat en snel stroomt.

IP67: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn bestand tegen stof, vuil en zand en kunnen een half uur worden ondergedompeld in water tot een meter diep met een normale temperatuur en druk.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP67-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. Aangezien het apparaat bestand is tegen zweet, kunt u het apparaat dragen tijdens lichaamsbeweging, handen wassen of buiten als het regent.

Ze zijn niet geschikt voor activiteiten als douchen, zwemmen, onderwater duiken, waterskiën of andere activiteiten in water dat onder hoge druk staat en snel stroomt.

IP55: Apparaten die aan deze norm voldoen, zijn niet volledig bestand tegen stof, maar stof dat in contact met het apparaat komt, oefent geen invloed uit op de normale werking en veroorzaakt geen veiligheidsproblemen. Deze apparaten zijn bestand tegen een 3-minutentest met waterstralen van 12,5 l/min vanuit alle richtingen op de cover gericht.

Deze apparaten voldoen aan een weerstandsniveau met IP55-classificatie onder de IEC 60529-2013-norm.

Deze apparaten zijn stofbestendig in omgevingen zoals woonkamers, kantoren, laboratoria, werkplaatsen en opslagruimtes. Ze zijn niet geschikt voor zeer stoffige omgevingen.

Ze zijn bestand tegen opspattend water. We bevelen u echter aan uw draagbare apparaten niet in water onder te dompelen. U kunt het apparaat buiten dragen als het regent of tijdens het wassen van uw handen.

Ze zijn niet geschikt voor activiteiten als douchen, zwemmen, onderwater duiken, waterskiën of andere activiteiten in water dat onder hoge druk staat en snel stroomt.

De stofbestendigheid en waterbestendigheid zijn niet permanent doelmatig en kunnen in de loop van de tijd afnemen. De prestaties van de waterbestendigheid van uw draagbare apparaten kan in de volgende scenario's, die moeten worden vermeden, worden beïnvloed:

• Apparaten vanaf een hoge plek laten vallen of impact van andere krachten ontvangen.
  • Apparaten worden blootgesteld aan alkalische stoffen, zoals zeep of zeepwater tijdens een douche of bad.
  • Apparaten worden blootgesteld aan parfum, oplosmiddelen, wasmiddel, zuurstoffen, bestrijdingsmiddelen, emulsies, zonnebrandcrème, hydraterende lotions of haarkleurstoffen.
  • Apparaten worden gebruikt bij activiteiten in snelstromend water, zoals waterskiën.
  • Apparaten worden gebruikt in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid, zoals een sauna of stoomkamer.
  • De knoppen van het apparaat worden onder water ingedrukt of er worden andere handelingen onder water uitgevoerd.
  • Apparaten worden opgeladen terwijl ze nat zijn.

De waterbestendige en stofbestendige kenmerken werken alleen voor de behuizing van het horloge. Andere componenten, zoals de polsband, het oplaadstation en het station zijn niet waterbestendig of stofbestendig.

Volg de producthandleidingen van de officiële Huawei-website of de Snelstartgids die met het product wordt meegeleverd. Er worden geen gratis garantieservices geleverd voor schade veroorzaakt door ongepast gebruik.