Wat moet ik doen als ik een app niet kan installeren in HUAWEI AppGallery?

Toepasselijke producten: Tablet,Smartphone
Toepasselijke producten:
zoekresultaat, selecteer a.u.b.
Geen zoekresultaat, selecteer a.u.b.
zoom in pic
Wat moet ik doen als ik een app niet kan installeren in HUAWEI AppGallery?

Als u een app niet kunt downloaden, raadpleegt u Wat moet ik doen als ik een app niet kan downloaden in HUAWEIAppGallery?.

1. Als het systeem een bericht blijft weergeven dat de app wordt geïnstalleerd, verwijdert u het gedownloade app-pakket of beëindigt u de downloadtaak en probeert u de app opnieuw te installeren.

Om het app-pakket te verwijderen, opent u HUAWEI AppGallery, gaat u naar Ik > Installatiepakketten en verwijdert u het betreffende pakket.

Als u de downloadtaak wilt beëindigen, opent u HUAWEI AppGallery, gaat u naar Ik > Installatiebeheer en tikt u op de voortgangsbalk voor downloaden aan de rechterkant van de betreffende app.

2. Wis de cache van HUAWEI AppGallery en probeer de app opnieuw te installeren vanuit HUAWEI AppGallery. (Raadpleeg Stap 4 in Wat moet ik doen als ik een app niet kan downloaden in HUAWEIAppGallery)
  3. Controleer of PrivateSpace is ingeschakeld (via Inst. > Privacy > PrivateSpace) of dat een subgebruiker is aangemaakt (via Inst. > Gebruikers & accounts). Als dit het geval is, schakel het dan uit en probeer de betreffende app opnieuw te installeren.
  4. Start uw apparaat opnieuw, verbind het met een ander netwerk en probeer de app opnieuw te downloaden en installeren.

Als er een foutcode wordt weergegeven op het installatiescherm, voert u het volgende uit om het probleem op te lossen:

Foutcode

Oorzaak

Suggestie

-2 Ongeldige APK

1. Het installatiepakket is ongeldig of onvolledig.

2. Het pakket is niet compatibel met het besturingssysteem.

3. HarmonyOS-apps zijn in conflict gekomen met Android-apps.

1. Zorg ervoor dat het installatiepakket is vrijgegeven via een officieel kanaal.

2. Download de officiële app van HUAWEI AppGallery.

3. Als op uw apparaat HarmonyOS wordt uitgevoerd, controleer dan of u een HarmonyOS-versie van de app hebt geïnstalleerd, ga naar Inst. > Privacy > PrivateSpace of Inst. > Gebruikers & accounts > Gebruikers, selecteer een subgebruiker en controleer of de app is geïnstalleerd. Als dit het geval is, verwijder deze dan. Zo niet, probeer dan te zien of de app normaal kan worden geïnstalleerd. Schakel na het controleren PrivateSpace uit of verwijder uw subaccounts.

Keer vervolgens terug naar MainSpace/het eigenaarsaccount en kijk of de app normaal kan worden geïnstalleerd.

-103 Geen certificaat gevonden

De app is mogelijk niet compatibel met het apparaatsysteem.

Wanneer u de app zoekt, controleer dan of er een tag is die aangeeft of de app compatibel is met uw apparaat. Download de app nadat u hebt bevestigd dat deze compatibel is.

-24 Inconsistente UID

Het apparaat heeft mogelijk software-restbestanden die niet kunnen worden gewist.

1. Gebruik Optimalisatie om rest- en cachebestanden te wissen.

2. Werk het telefoonsysteem bij en probeer de app opnieuw te installeren.

3. Maak een back-up van uw gegevens, voer een fabrieksreset uit en installeer de app opnieuw.

-22 Verificatie mislukt

Uw netwerk is mogelijk defect of de verificatiemethode is mogelijk onjuist.

1. Verbind het apparaat met een ander netwerk, controleer of de verbinding normaal is en installeer de app opnieuw. Als het netwerk normaal is, gaat u naar de officiële website van de app om de juiste verificatiemethode te controleren.

2. Als op uw telefoon EMUI 4.0 of 4.1 wordt uitgevoerd, gaat u naar Inst. > Apps > Menu, tikt u op Systeemprocessen weergeven, zoekt u Google Play Service Updater in de lijst, selecteert u Menu onderaan en tikt u op Updates verwijderen. Tik op Uitschakelen en installeer de app opnieuw nadat de installatie is voltooid.

-110 Interne fout

resulterend in de installatiefout.

Het telefoonsysteem is mogelijk gereset of sommige systeembestanden zijn mogelijk per ongeluk verwijderd, wat resulteert in de installatiefout.

1. Werk uw systeem bij.

2. Maak een back-up van uw gegevens, voer een fabrieksreset uit en installeer de app opnieuw.

-113 De app is niet compatibel met de CPU van het apparaat

De app is niet compatibel met de CPU van het apparaat (telefoonsysteem: 32-bits of 64-bits).

Houd nieuwe versies die compatibel zijn in de gaten.

-25 De versie van de geïnstalleerde app op uw telefoon is hoger dan de versie die wordt gedownload.

De versie van de geïnstalleerde app op uw telefoon is hoger dan die wordt gedownload van HUAWEI AppGallery, wat resulteert in de installatiefout.

1. Open Inst., ga naar Gebruikers & accounts > Gebruikers en controleer of u gebruikers of gasten hebt toegevoegd.

• Als u andere gebruikers of gasten hebt toegevoegd, meld u dan aan als gebruiker of gast en controleer of de betreffende app is geïnstalleerd. Neem WeChat als voorbeeld. Als WeChat is geïnstalleerd, maak dan een back-up van de gegevens van WeChat, open Inst., ga naar Apps > Apps, zoek WeChat en tik op Verwijderen.

• Als u geen andere gebruikers of gasten hebt toegevoegd, werk dan uw systeem bij naar de nieuwste versie. Ga naar Inst. > Systeem & updates > Software-update en controleer of er een nieuwe versie beschikbaar is. Volg de instructies op het scherm om het systeem bij te werken.

2. Controleer of de betreffende app is geïnstalleerd in PrivateSpace. Ga hiervoor naar Inst. > Privacy > PrivateSpace op uw telefoon. Als de app is geïnstalleerd, verwijdert u deze en installeert u deze opnieuw vanaf HUAWEI AppGallery.

3. Herstel de fabrieksinstellingen van uw telefoon.

Als u de fabrieksinstellingen van uw telefoon herstelt, worden alle bestanden op uw telefoon gewist, inclusief muziek, afbeeldingen en geïnstalleerde apps. Wees voorzichtig bij het uitvoeren van deze handeling en maak vooraf een back-up van uw gegevens.

Open Instellingen, zoek naar en open de optie om uw telefoon te resetten en volg de instructies op het scherm om de bewerking te voltooien.

-3 Ongeldige URL

1. Controleer of uw apparaat Android 6.0 of eerdere versies gebruikt (ga naar Instellingen > Over telefoon om de Android-versie te controleren in plaats van EMUI).

2. Controleer of uw systeem u de foutcode -3 toont.

Het wordt aanbevolen om naar https://appgallery.cloud.huawei.com/marketshare/app/C27162?locale=en_US te gaan en HUAWEI AppGallery te downloaden om de app die oorspronkelijk was geïnstalleerd te vervangen.

-3 Ongeldige URL

Overige gevallen

Los het probleem als volgt op:

• Verwijder het gedownloade app-installatiepakket in AppGallery > Ik > Installatiepakketten. Of beëindig de downloadtaak door naar AppGallery > Ik > Installatiebeheer te gaan en te tikken op de voortgangsbalk voor downloaden aan de rechterkant van de app die wordt gedownload.
  • Wis de cache van HUAWEI AppGallery (via Inst. > Apps > Apps > AppGallery > Geheugen > Cache wissen).
  • Maak verbinding met een ander netwerk en probeer de app opnieuw te downloaden en installeren.

Andere foutcodes

Neem contact op met de klantenservice van Huawei in uw regio en upload de logboeken van HUAWEI AppGallery en de volgende informatie.

• App-naam
  • App-versie
  • Foutcode of schermafbeelding van het foutbericht
  • Versie van het besturingssysteem
  • HUAWEI AppGallery-versie
  • Land/regio