HUAWEI AppGallery

 

ЧПП со апликации

 

Што е Huawei AppGallery?

Huawei AppGallery е официјална платформа за дистрибуција на апликации за паметни телефони и таблети на Huawei. Достапно во повеќе од 170 земји, AppGallery е трет по големина пазар на апликации во светот: продавница за апликации каде што корисниците можат лесно и безбедно да ги откријат, пронајдат и преземаат илјадници апликации од целиот свет.

Huawei има за цел да ја направи AppGallery отворена, иновативна платформа за апликации која строго ги штити приватноста и безбедноста на корисниците, истовремено обезбедувајќи уникатно и паметно искуство. Huawei работи со некои од најиновативните развивачи на софтвер во светот за создавање продавница за апликации за иднината.

 

Како е AppGallery различно (за мене) од другите продавници со апликации? Зошто треба да го користам?

Huawei има за цел да ја направи AppGallery отворена платформа за апликации која строго ги штити приватноста и безбедноста на корисниците, истовремено обезбедувајќи уникатно и паметно искуство.

Со цел да се обезбеди сигурно и безбедно корисничко искуство, Huawei AppGallery има професионален систем со четири слоевити безбедносни системи дизајниран да открие злонамерно однесување, да ја олесни проверката на приватноста и да обезбеди сигурност во апликацијата.

Huawei AppGallery нуди разни лесни, иновативни начини за откривање, истражување и споделување на широк спектар на апликации за мобилни телефони и вклучува лесна функционалност за пребарување, рангови на врвни апликации по категорија, избор на уредник, листа со желби и повеќе. Ексклузивни поволности за подароци, вклучително ваучери, кредити за апликации, кодови за промоција, купони за попуст и ВИП привилегии се исто така достапни за корисниците на Huawei.

Со 400 милиони месечни активни корисници, Huawei AppGallery е третиот најголем пазар на апликации во светот со илјадници популарни апликации во широк спектар на категории. Huawei работи со некои од најиновативните развивачи на софтвер во светот за создавање продавница за апликации за иднината.

 

Колку апликации има во AppGallery?

Huawei AppG Gallery исто така има над еден милион апликации ширум светот и има над 180 милијарди кумулативни преземања на апликации во изминатата година. Во моментов, постојат повеќе од 45000 апликации кои можат да пристапат до HMS Core во целиот свет - од година во година зголемување од над 65%.

 

Дали AppG Gallery ги има моите Канадски апликации?

Ние брзо го градиме Huawei AppG Gallery да биде отворена порта за илјадници популарни апликации од целиот свет. AppG Gallery е трет по големина пазар на апликации во светот, и нови и меѓународни канадски апликации се додаваат редовно на галеријата. Додека можете да најдете меѓународно популарни апликации како што се TikTok, Snapchat, Microsoft Office и Aliexpress, исто така можете да најдете локални канадски апликации како што се Wattpad, Flipp, The Weather Network, and Indigo.

 

Дали е безбедно да преземате апликации од AppGallery?

Huawei AppGallery е дизајниран да обезбеди безбедно и сигурно корисничко искуство. Huawei AppGallery има четиристепен безбедносен систем дизајниран за откривање на злонамерно однесување, олеснување на проверката на приватноста и обезбедување на безбедност на апликациите.

 

Како да се регистрирам за AppG Gallery?

Huawei AppGallery доаѓа претходно инсталиран на сите нови уреди на Huawei (на пр. Серија HUAWEI Mate 30 Pro и HUAWEI P40), подготвени за употреба бесплатно.

Кога ќе го поставите вашиот нов телефон Huawei, автоматски ќе ве однесат преку брз и лесен процес на креирање (или најавување во) личeн профил на Huawei. Huawei ID е ID што ви овозможува беспрекорен пристап и поврзување на ексклузивните услуги на Huawei, вклучително и AppGallery, Huawei Cloud, Health и други.

 

HUAWEI ID

 

Што е Huawei ID?

Huawei ID е вашиот персонален профил за уредите на Huawei што ви овозможуваат пристап до ексклузивните услуги на Huawei, вклучително и Huawei AppGallery, Cloud, Health и други. Создавање на Huawei ID е брзо, лесно и бесплатно.

 

Дали треба да создадам Huawei ID за да користам телефон HUAWEI?

Ќе ви треба Huawei ID за да користите услуги како Huawei Cloud, Health и други. Кога ќе го поставите вашиот нов телефон Huawei, автоматски ќе ве однесат преку брза и лесна регистрација или процес на најавување.

 

Како да креирам Huawei ID?

Кога ќе го поставите вашиот нов телефон Huawei, автоматски ќе ве однесат преку брз и лесен процес на креирање (или најавување во) Huawei ID.

 

Зошто треба да создадам Huawei ID?

Huawei ID е вашата единствена лична сметка за новите уреди на Huawei што ви овозможува пристапување и непречено поврзување на ексклузивните услуги на Huawei, вклучително и Huawei AppGallery, Cloud, Health и повеќе. Создавање лична карта на Huawei е брзо, лесно и бесплатно.

 

Huawei Мобилни услуги и апликации

 

Како да ги ставам моите апликации на мојот уред Huawei без Google Play Store? Што ако не можам да ги најдам моите омилени апликации во Huawei AppG Gallery?

Постојат неколку начини да ги инсталирате вашите омилени апликации на вашиот нов HUAWEI паметен телефон. Еве три лесни начини:

1) Можете лесно да ги пренесувате омилените апликации од стариот на вашиот нов паметен телефон со помош на Phone Clone

2) Може да пронајдете и инсталирате многу популарни апликации преку апликацијата AppGallery, како што се TikTok, Snapchat, Flipp и Wattpad

3) Може да ја преземете апликацијата MoreApps во AppGallery. Тоа е апликација каде што можете да најдете безбедни ресурси за преземање apk во продавници со апликации од трети страни за повеќето Kанадски апликации.

4) Можете исто така да користите веб прелистувач за пристап до веб-верзијата на апликацијата и да ја додадете на почетниот екран како кратенка.

Ако сè уште не можете да ја пронајдете посакуваната апликација, можете да ја додадете саканата апликација во „Листа на желби“ во AppGallery. Ние ќе ве известиме кога апликацијата е достапна во HUAWEI AppGallery.

Huawei работи со глобални развивачи на софвери на апликации за континуирано подобрување на платформата Huawei за мобилни услуги (HMS) за да понуди корисничко искуство. Ние ви ветуваме иднина со мобилните услуги HUAWEI.

За упатства за преземање на вашите омилени апликации, ве молиме кликнете овде: https://consumer.huawei.com/mk/campaign/favourite-apps/

 

Може ли да користам други продавници за апликации на овој телефон?

Huawei AppGallery е официјална продавница за апликации за уредите на Huawei и е претходно инсталирана на сите нови уреди на Huawei (на пр. Серија HUAWEI Mate 30 Pro и HUAWEI P40), Google Play Store не би била пре-инсталирана во претстојните уреди на Huawei како што се HUAWEI Mate 30 Pro и HUAWEI P40 серија.

 

Може ли да добијам Google апликации на мојот телефон?

Во моментов не е можно да се преземаат Google апликациите на нови уреди Huawei. Сепак, сите нови паметни телефони Huawei (на пр. Серија HUAWEI Mate 30 Pro и HUAWEI P40) доаѓаат со претходно инсталирани апликации со лесна употреба, како што е Huawei пребарувачот, за лесно разгледување на Интернет и Huawei Cloud, за безбедно и сигурно чување на облакот. Услугите на Google, како што се YouTube и Google Maps, можат да се користат преку прелистувачот Huawei, едноставно со посета на веб-страницата на дестинацијата преку Интернет.

 

Каде можам да добијам повеќе информации за инсталациите за апликации?

1) Може да ја прашате нашата заедница HUAWEI во Канада! Застанете од заедницата HUAWEI и учествувајте во дискусиите за AppG Gallery.

2) Контактирајте ја нашата телефонска линија за услуги на клиентите 1-888-548-2934; Англиски: Понеделник-Петок 8: 00--22: 00 (EST); Француски: Понеделник-Петок, 9: 00-21: 00 (EST)

Нашите најнови телефони

pic

Откријте ja App Gallery

Добијте ги омилените апликации, едноставно и безбедно, со AppGallery: продавницата за апликации за иднината.

Откријте повеќе >
pic

Како да ги добиете вашите омилените апликации

Добивањето на вашите омилени апликации е лесно. Еве 3 едноставни начини.

Откријте повеќе >
Напуштање на customers.huawei.com
Откако ќе кликнете на линкот, ќе влезете во веб-страница управувана од трета страна. Huawei не е одговорен и нема контрола врз оваа веб-локација управувана од трета страна.
Врати се Продолжи