sustainability

Ние во Хуавеи преземаме сериозни чекори со цел да го намалиме негативното влијание врз планетата, со тоа што дизајнираме еко производи, го намалуваме пакувањето, печатиме со мастило на база на соја, рециклираме производи и го намалуваме влијанието од нашето производство

Richard Yu image
Ричард Ју Генерален Директор, Huawei потрошувач Бизнис Групација
Прочитај го целото писмо од Генералниот Директор

Одржливост на снабдувачот

Погледнете ги нашите целосно одговорни и одржливи извори
Supplier Assessment image
Проценка на снабдувачот

Ние изградивме систем на снабдување за проценка на ООП за да ги следиме нивните перформанси за ООП и да овозможиме континуирано подобрување на синџирот на снабдување.

Научи повеќе
Supplier Development image
Развој на снабдувачот

Имаме развиено програми за добавувачите да ги градат своите можности за управување со ООП.

Научи повеќе
Responsible Material Management image
Одговорни извори за материјали

Ние одговорно се снабдуваме со суровините и обезбедуваме детално управување со конфликтните материјали преку процес на соодветно внимание.

Научи повеќе
Policy and Statement image
Политика и Изјава

Во Huawei, ние се однесуваме фер и достоинствено кон луѓето што работат за нас. Работиме за да се осигураме дека нашите добавувачи се однесуваат социјално одговорно ио одговорн кон животната средина.

Научи повеќе

Прашај нѐ било што

За повеќе теми за нашата одржливост, контактирајте не на

ConsumerCSD@huawei.com
Напуштање на customers.huawei.com
Откако ќе кликнете на линкот, ќе влезете во веб-страница управувана од трета страна. Huawei не е одговорен и нема контрола врз оваа веб-локација управувана од трета страна.
Врати се Продолжи