Enable A Quality Life

EMUI 9.1

Овозможува поквалитетен живот

EMUI 9.1 овозможува импресивно искуство со иновативни перформанси и подобрена брзина на системот како би ви помогнал да водите поквалитетен живот

Живот во боја

Инспириран од замрзнувачките моменти, колизија на бои и лелеава свила, EMUI 9.1 има нови позадини кои ја одразуваат моменталната убавина и икони за апликациите кои изгледаат пореално.

Redesigned Beauty, Capture the Moment
Redesigned Beauty, Capture the Moment
Redesigned Beauty, Capture the Moment
Redesigned Beauty, Capture the Moment
Redesigned Beauty, Capture the Moment

Повеќе брзина, повеќе простор

Претходно, F2FS ситемот за податоци беше прилагоден кон флеш меморијата за да ги подобри пишувањето и отворањето на податоците после подолг период на употреба. Сега, со EROFS, брзината на отворање на податоците ќе биде подобрена за 20%1 и системскиот простор ќе овозможи дополнителен простор за чување до 1000 фотографии или 500 песни2. Поркај тоа дизајнот на меморијата за читање ги отстранува надворешните пречки за дополнителна сигурност кај системските дадтотеки

Отворете случајни датотеки
EROFS
EXT4
0%
Системска големина
Со EROFS
Без EROFS
0GB

Почни ја играта

GPU Turbo 3.0 е новата наддградба која покрива 25 најпопуларни игри. Новата надградба вклучува намалување на потрошувачката на енергија за SoC за 10%3 и оптимизација на основните пеформанси на системот како би се обезбедило непрекинато искуство на играње.

Get Your Game On
Easily Share Highlight Videos

Лесно споделување на исечоци од видео записи

HUAWEI Vlog има нови функции и алати кои се совршени за за едноставно уредување и може да се поделат со еден клик. Исечокот од видеото автоматски се уредува користејќи драмтични филтери и ви дава можност да примените специјални ефекти на брзина и единствена музика во позадината.4 Вашите домашни видеа можат да се трансформираат во лично филмско ремек дело.

Асистенција во секое време

Кога и да имате потреба од витуелен асистент, пребарувате факти или барате одговор на едноставно прашање само притиснете и држете го копчето за вклучување и Google асистентот ќе се вклучи за секунда.

Anytime Assistant

AR Measure

Кога ви е потребен алат за брзо мерење на едноставни DIY проекти само отворете ја апликацијата AR Measure.5 Можете прецизно да ја измерите должината, површината, јачината на звукот со помош на HUAWEI TOF камерата.Користејќи ја функцијата за препознавање на лицето сега можете да ја измерите висината на лицето со едноставно скенирање од глава до петици (from toe-to-head)6

Поделете со OneHop

Со едноставно кликнување на телефонот на вашиот компјутер можете да ги испратите сликите, видеата и документите7 за неколку секунди.8 Исто така можете едноставно да копирате и префрлате помеѓу уреди кои имаат имаат HUAWEI Share OneHop.9 И додека играте само протресете го и допрете телефонот за да го активирате 60 секундно снимање на екранот10 кој ќе се зачува на телефонот.

Learn more about HUAWEI Share OneHop >

HUAWEI CarKey, Безбедно и удобно

EMUI 9.1 ви овозможува автоматски да го отклучите вашиот автомобил со NFC на вашиот телефон кога ќе го заборавите клучот и истиот можете да го поделите со уште 5 личности. Сеуште можете да го отклучите вашиот автомобил дури и ако е вашата батерија е празна.11 Покрај тоа, можете и да го стартувате моторот на вашиот автомобил кога телефонот ќе се смести во безбедносната телефонска кутија.12

Перфектен соработник

EMUI 9.1 го претвара вачиот телефон во перфектен соработник. Користете го вашиот телефон за да се поврзете на лента за трчање и соберете ги информациите како што се потрошени калории, брзина на трчање и должина на тренинг.13 Телефонот исто така може да користи алгоритам за интелегентно мерење на вибрации при чекорење со што можете да ги остварите вашите фитенс цели.

Download

Simply Switch

Едноставно пренеси

Со помош на HUAWEI Phone Clone можете едноставно и брзо да ги пренесете вашите контакти, фотографии, видеа и многу повеќе на вашиот нов телефон за само неколку моменти.14

Дознај повеќе за Phone Clone.

Симни

 1. Податоците се доставени од Huawei Labs, споредени со традиционалниот EXT4 систем за податоци на Android
 2. Просечната големина на фотографија е 2MB, a песна 4MB. Може да постои мала разлика во просторот на располагање за секој модел.
 3. Податоците се доставени од Huawei Labs, споредени со GPU Turbo 2.0.
 4. Овие функции се достапни после HOTA надоградбата
 5. Функцијата AR measurement е подржана само за моделот HUAWEI P30 Pro и само после HOTA надградбата.
 6. Почнете со мерење помеѓу 0.3 и 1.5 метри близина да би добиле прецизно мерење на должината, вкупната површина и запремината помеѓу телефонот и објектот. Почнете со мерење помеѓу 1.5 и 2 метри да би добиле прецизна висина на виината на лицето кое го мерите.
 7. Поддржани текстуални документи : PPT, PDF, Word, Excel, TXT. HUAWEI MateBook 13, HUAWEI MateBook 14 и новиот HUAWEI MateBook X Pro лаптоп ги поддржуваат горенаведените видови на документи со верзијата Microsoft Office 2016 & 365 или понова; телефонот поддржува WPS апликации за отварање на горе наведените видови на документи
 8. Овие функции се поддржани само на одредени уреди од HUAWEI MateBook со PC Manager верзијата 9.1 или повисока.
 9. Оваа функција е компатибилна само на Huawei паметни телефони кои работат на EMUI 9.1 или повисока. Оваа функција е достапна само на ограничен број на апликации и поддржува само споделување на текстот.
 10. Видео снимањето на екранот е максимално 60 секунди
 11. После 24 часа од гаснењето, возилото може да се отклучи најмногу 15 пати.
 12. Во моментов оваа функција е поддржана само од некои модели на Audi. За поддржаните модели побарајте совет на официјалната интернет страница на Audi.
 13. Најдобрите комерцијални производители на ленти за трчање за поддршка на оваа функција како Precor, CORE Health и останатите ќе бидат додадени во иднина.
 14. Компатибилно со уреди кои работат на оперативните системи IOS 6.0/Android 4.1 и повисоки.
Back to Page Top