HUAWEI nova Y61
 • HUAWEI nova Y61
Sapphire Blue, Mint Green, Midnight Black
 • Висина

  164.28 мм

  Ширина

  75.8 мм

  Длабочина

  8.94 мм

  Тежина

  Околу 188 гр (со батеријата)

  *Големината на производот, тежината на производот и сродните спецификации се само теоретски вредности. Вистинските мерења помеѓу поединечни производи може да варираат. Сите спецификации се предмет на вистинскиот производ.

 • Големина на екран:

  6.52 инчи

  *Со дизајн на заоблени агли на екранот, дијагоналната должина на екранот е 6.52 инчи кога се мери според стандардниот правоаголник (вистинската површина за гледање е малку помала).

  Бои:

  16.7 милиони

  Тип:

  LCD, со стапка на освежување од 60 Hz

  Резолуција:

  HD+ 1600 × 720 пиксели

  *Резолуцијата мерена како стандарден правоаголник, со дизајн на заоблени агли, ефективни пиксели се нешто помалку.

 • CPU:

  Octa-Core

 • EMUI 12

 • RAM + ROM:

  4 GB + 64 GB

  6 GB + 64 GB (Само за Азиско-пацифичкиот регион)

  *Достапното внатрешно складирање може да биде помало бидејќи дел од внатрешната меморија е окупирана од софтвер.

 • Задна камера:

  50 MP Main Camera (F1.8 бленда) 

  4 cm Macro Camera (F2.4 бленда) 

  Depth Camera (F2.4 бленда)

  *Максималниот излез на задната главна камера е 50 MP и може да се постигне само во режим на висока резолуција. Вистинските излезни ефекти ќе варираат.

  Autofocus Mode:

  AF

  Резолуција:

  До 8192 × 6144 пиксели

  *Вистинската резолуција на сликата може да варира во зависност од режимот на фотографирање.

  Видео резолуција:

  До 1920 × 1080 пиксели

  *Вистинската резолуција на видеото може да се разликува во зависност од режимот на снимање.

  Rear Camera Capture Mode:

  Photo Mode, Portrait Mode, Pro Mode, Panorama Mode, Aperture Mode, Slow-Mo, Light Painting, Moving Picture, Super Macro, High-Res Mode

 • Предна камера:

  5 MP (F2.2 бленда)

  Резолуција:

  До 2592 × 1944 пиксели

  Видео резолуција:

  До 1920 × 1080 пиксели

  *Вистинската резолуција на видеото може да се разликува во зависност од режимот на снимање.

  Front Camera Capture Mode:

  Photo Mode, Portrait Mode

 • 5000 mAh (типична вредност)

  *Номиналниот капацитет е 4900 mAh.

  **Типична вредност. Вистинскиот капацитет може да се разликува. Овој капацитет е номинален капацитет на батеријата. Вистинскиот капацитет на батеријата за секој телефон може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

  ***Батерија што не се отстранува. Отстранувањето на батеријата може да предизвика оштетување на уредот. За да ја замените или поправите батеријата, посетете овластен сервисен центар на HUAWEI.

 • 22.5 W HUAWEI SuperCharge

  *22.5 W е максималната моќност за полнење и може да се достигне само кога се користат посебниот полнач и кабел HUAWEI SuperCharge од 22.5 W.

 • Модел 1:

  EVE-LX9/EVE-LX9N (Dual SIM)

  Примарна SIM картичка:

  4G FDD LTE: Bands 1/3/5/7/8/20/28

  4G TDD LTE: Bands 38/40/41

  3G WCDMA: Bands 1/2/5/8 

  2G GSM: Bands 2/3/5/8 (850/900/1800/1900 MHz)

  Втора SIM картичка:

  4G FDD LTE: Bands 1/3/5/7/8/20/28

  4G TDD LTE: Bands 38/40/41

  3G WCDMA: Bands 1/2/5/8 

  2G GSM: Bands 2/3/5/8 (850/900/1800/1900 MHz)

  Модел 2:

  EVE-LX3 (Dual SIM)

  Примарна SIM картичка:

  4G FDD LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/13/26/28/66

  4G TDD LTE: Bands 38/40

  3G WCDMA: Bands 1/2/4/5/8 

  2G GSM: Bands 2/3/5/8 (850/900/1800/1900 MHz)

  Втора SIM картичка:

  4G FDD LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/13/26/28

  4G TDD LTE: Bands 38/40

  3G WCDMA: Bands 1/2/4/5/8 

  2G GSM: Bands 2/3/5/8 (850/900/1800/1900 MHz)

  Модел 3:

  EVE-LX3 (Dual SIM)

  Примарна SIM картичка:

  4G FDD LTE: Bands 1/2/3/4/5/7/8/13/26/28/66

  4G TDD LTE: Bands 38/40

  3G WCDMA: Bands 1/2/4/5/8

  2G GSM: Bands 2/3/5/8 (850/900/1800/1900 MHz)

  Втора SIM картичка:

  Не поддржува

 • WLAN:

  2.4 GHz, 802.11b/g/n

  Bluetooth:

  Bluetooth 5.1

  USB:

  USB тип-Ц, USB 2.0

  Earjack:

  3.5 мм

 • GPS/AGPS/Glonass/BeiDou/GALILEO/QZSS

 • Гравитација

  Отпечаток од прст

  Компас

  Амбиентално светло

  Близина

 • Аудио:

  HUAWEI Histen

  *.mp3, *.mp4, *.3gp,*.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.wav

  Видео:

  *.3gp, *.mp4

 • Поддржан е Read Write mode, Card Emulation mode (плаќање со SIM картичка* или HCE). (Само EVE-LX9N поддржува NFC)

 • Телефон (вградена батерија) × 1

  Полнач × 1

  USB тип-Ц кабел × 1

  Водич за брз почеток × 1

  Гарантна картичка × 1 (зависи од пазарот)

  Алатка за полесно вадење на слотот за картичка × 1

  Флексибилна, провидна маска × 1 (зависи од пазарот) 

  Заштитна фолија (ставена на телефонот) × 1

  *Може да варира на различни пазари. Предмет на вистинскиот производ.