HUAWEI nova 9

HUAWEI nova 9
50 MP Ultra Vison камера | 120 Hz заоблен дисплеј

'Global Media High Star'
Оцени и Награди

  • HUAWEI Freelace Pro-pro-high star ratings and awards

    Smartportal

  • HUAWEI Freelace Pro-pro-high star ratings and awards

    Telefoni

'Global Media High Star' Оцени и Награди

  • HUAWEI Freelace Pro- pro-high star ratings and awards
  • HUAWEI Freelace Pro- pro-high star ratings and awards
  • Smartportal

  • Telefoni

Дизајн
Shine in the Starlight
HUAWEI nova 9 ID design HUAWEI nova 9 ID design

Восхитувајте се на финишот со двојна облога на HUAWEI nova 9 додека го држите телото кое е лесното држење, ултра тенко и тежи само 175г2. Инспирирајте се за бесконечните можности преку иконскиот прстен во орбитата на звездите, што носи уште попривлечна убавина во секој момент.

Восхитувајте се на финишот со двојна облога на HUAWEI nova 9 додека го држите телото кое е лесното држење, ултра тенко и тежи само 175г2. Инспирирајте се за бесконечните можности преку иконскиот прстен во орбитата на звездите, што носи уште попривлечна убавина во секој момент.
HUAWEI nova 9 product colours
HUAWEI nova 9 product colours
Боите од соништата
Бојата на кристално звезденото небо прикажува постојано променливи бои под светлината што се менува, додека класичната светла црна боја го толкува суптилниот јазик на вашето расположение. Претворете ги вашите соништа во шарена реалност.
Starry Blue
Боите од соништата
Бојата на кристално звезденото небо прикажува постојано променливи бои под светлината што се менува, додека класичната светла црна боја го толкува суптилниот јазик на вашето расположение. Претворете ги вашите соништа во шарена реалност.
Black
Се за протокот
Погледнете ја омилената содржина и играјте игри без проблеми благодарение на високата стапка на освежување од 120 Hz. А за содржина со пониска резолуција, системот автоматски се префрла на 60 Hz, зачувувајќи го траењето на батеријата во тој процес.
Прекрасен свет
HUAWEI nova 9 P3 wide colour
P3 широк спектар на бои
1.07
милијарди бои
Природната убавина оживува на P3 дисплејот во боја со 1.07 милијарди бои, Delta E < 1 и HDR10 со висок контраст3. Плус, осигурајте се дека вашите очи секогаш остануваат заштитени со режимот за заштита на очите4.
Природната убавина оживува на P3 дисплејот во боја со 1.07 милијарди бои, Delta E < 1 и HDR10 со висок контраст3. Плус, осигурајте се дека вашите очи секогаш остануваат заштитени со режимот за заштита на очите4.
Задна камера
Ultra Vision систем за камера од 50 MP
HUAWEI nova 9 открива нова визија во фотографијата со ултравизорска камера од 50 MP, плус големиот сензор со филтер во боја RYYB за 40% повеќе внесување светлина5. HUAWEI XD Fusion Engine ви помага брзо да обработите огромна количина на информации и да ја зголемите извонредната јасност на ниво на пиксели за секоја слика, во ден или ноќ.
50 MP
ultra vision camera
8 MP
Камера со ултра широк агол
Macro
4 cm растојание за снимање
Длабочина
Природен портрет bokeh
Длабочина
Природен портрет bokeh
Macro
4 cm растојание за снимање
HUAWEI nova 9 high res mode
HUAWEI nova 9 night mode
HUAWEI nova 9 AI snapshot
Снимајте напредно и јасно
Вградениот алгоритам за подобрување на вештачката интелигенција овозможува повеќе пиксели, создавајќи супер-јасни снимки кога сакате. Погледнете го секој детал од сите ваши омилени работи во животот.
Направете ги вашите ноќи посветли
Снимајте ја возбудата на ноќта, за портретни и пејсажни снимки. Алгоритмот за осветлување на вештачката интелигенција ги подобрува вашите карактеристики и го прикажува целиот сјај на вашата позадина, додека супер-високиот ISO ја наоѓа светлата страна во темни услови.
Snap it Up!
Внесете ја моќта на вештачката интелигенција во сликите од вашиот живот со HUAWEI nova 9. Технологијата за откривање на движења дава сигурност дека фотографиите се сликаат во вистинско време со вистинскиот фокус, обезбедувајќи одлични моменти при притискање на блендата.
HUAWEI nova 9 high res mode HUAWEI nova 9 night mode HUAWEI nova 9 AI snapshot
HUAWEI nova 9 night mode
Направете ги вашите ноќи посветли
Снимајте ја возбудата на ноќта, за портретни и пејсажни снимки. Алгоритмот за осветлување на вештачката интелигенција ги подобрува вашите карактеристики и го прикажува целиот сјај на вашата позадина, додека супер-високиот ISO ја наоѓа светлата страна во темни услови.
Направете ги вашите ноќи посветли
Снимајте ја возбудата на ноќта, за портретни и пејсажни снимки. Алгоритмот за осветлување на вештачката интелигенција ги подобрува вашите карактеристики и го прикажува целиот сјај на вашата позадина, додека супер-високиот ISO ја наоѓа светлата страна во темни услови.
Snap it Up!
Внесете ја моќта на вештачката интелигенција во сликите од вашиот живот со HUAWEI nova 9. Технологијата за откривање на движења дава сигурност дека фотографиите се сликаат во вистинско време со вистинскиот фокус, обезбедувајќи одлични моменти при притискање на блендата.
HUAWEI nova 9 night mode
HUAWEI nova 9 AI snapshot
Snap it Up!
Внесете ја моќта на вештачката интелигенција во сликите од вашиот живот со HUAWEI nova 9. Технологијата за откривање на движења дава сигурност дека фотографиите се сликаат во вистинско време со вистинскиот фокус, обезбедувајќи одлични моменти при притискање на блендата.
Направете ги вашите ноќи посветли
Снимајте ја возбудата на ноќта, за портретни и пејсажни снимки. Алгоритмот за осветлување на вештачката интелигенција ги подобрува вашите карактеристики и го прикажува целиот сјај на вашата позадина, додека супер-високиот ISO ја наоѓа светлата страна во темни услови.
Snap it Up!
Внесете ја моќта на вештачката интелигенција во сликите од вашиот живот со HUAWEI nova 9. Технологијата за откривање на движења дава сигурност дека фотографиите се сликаат во вистинско време со вистинскиот фокус, обезбедувајќи одлични моменти при притискање на блендата.
HUAWEI nova 9 AI snapshot
HUAWEI nova 9 high res mode
HUAWEI nova 9 night mode
HUAWEI nova 9 AI snapshot
Снимајте напредно и јасно
Вградениот алгоритам за подобрување на вештачката интелигенција овозможува повеќе пиксели, создавајќи супер-јасни снимки кога сакате. Погледнете го секој детал од сите ваши омилени работи во животот.
Направете ги вашите ноќи посветли
Снимајте ја возбудата на ноќта, за портретни и пејсажни снимки. Алгоритмот за осветлување на вештачката интелигенција ги подобрува вашите карактеристики и го прикажува целиот сјај на вашата позадина, додека супер-високиот ISO ја наоѓа светлата страна во темни услови.
Snap it Up!
Внесете ја моќта на вештачката интелигенција во сликите од вашиот живот со HUAWEI nova 9. Технологијата за откривање на движења дава сигурност дека фотографиите се сликаат во вистинско време со вистинскиот фокус, обезбедувајќи одлични моменти при притискање на блендата.
Целосен широк поглед
Фотографирајте со широк агол со значително намалено искривување благодарение на алгоритмот против нарушување. Огромниот свет на вашите фотографии со широк агол секогаш ќе изгледа одлично.
Искористете го времето на вашиот живот
Slow-Motion Видео
Забавете ги работите и ценете го секој момент со супериорни slo-motion ефекти.
Time-Lapse Видео
Сликајте со забавен frame rate со забрзан резултат и гледајте како животот се развива со возбудливо темпо.
Time-Lapse Видео
Сликајте со забавен frame rate со забрзан резултат и гледајте како животот се развива со возбудливо темпо.
HUAWEI nova 9 high res selfie
RS
Вашата убавина во детали
Благодарение на предна камера со висока резолуција од 32 MP, која покажува пореални бои и богати детали, HUAWEI nova 9 ви помага да снимите брилијантно чисти селфи фотографии. Бидете сами на себе убави.
Снимајте во 4К
High-res life започнува од вашите селфи фотографии и вашите блогови. Предната камера од 32 MP, исто така, поддржува снимање селфи видео со 4K, што ги прави вашите видеа хит во целосна 4K резолуција.
Продолжете да се движите,
но сепак стабилно
Кога снимате влог во движење, проверете дали се останува убаво и стабилно со smart функцијаta за стабилизација на видео AIS.
Континуирано предно и
задно снимање
Префрлете од задната камера на предната камера додека снимате за континуирано снимање и извлечете го најдоброто од двата света. Плус, уживајте во снимање со двоен приказ за да можете да снимате два прегледи одеднаш.
Континуирано предно и
задно снимање
Префрлете од задната камера на предната камера додека снимате за континуирано снимање и извлечете го најдоброто од двата света. Плус, уживајте во снимање со двоен приказ за да можете да снимате два прегледи одеднаш.
Сликајте, гледајте
Уживајте во натпревар направен во рајот со контрола на камерата на телефонот и прегледувајте ги фотографиите од далечина со вашиот часовник6—идеално за кога сакате да добиете фотографии со одличен изглед заедно со сите ваши пријатели.
HUAWEI nova 9 remote shutter with watch
Видео пребарување, создавање, уживање
Секое видео брзо и погодно со функцијата Smart Video Search, која содржи ознака и идентификација на акција овозможена со АИ. Плус, брзо креирајте ново видео со функцијата Создавање видео со еден клик.
Clip it, Love it
Petal clip нуди широк спектар на шаблони за влог. Користејќи ја врвната технологија за вештачка интелигенција и медиумска библиотека на Huawei, исто така ви дава прекрасни специјални ефекти, налепници, музика, фонтови, звучни ефекти, транзиции, анимации и многу повеќе, што го прави создавањето на видео многу полесно.
HUAWEI nova 9 remote shutter with watch
HUAWEI nova 9 PetalClip
Видео пребарување, создавање, уживање
Секое видео брзо и погодно со функцијата Smart Video Search, која содржи ознака и идентификација на акција овозможена со АИ. Плус, брзо креирајте ново видео со функцијата Создавање видео со еден клик.
Clip it, Love it
Petal clip нуди широк спектар на шаблони за влог. Користејќи ја врвната технологија за вештачка интелигенција и медиумска библиотека на Huawei, исто така ви дава прекрасни специјални ефекти, налепници, музика, фонтови, звучни ефекти, транзиции, анимации и многу повеќе, што го прави создавањето на видео многу полесно.
HUAWEI nova 9 PetalClip
*Видеото е за илустрација на функција.
Перформанси
Super-Fuel
Your Life
Бидете подготвени по само 38 минути за целосно полнење преку 66 W HUAWEI SuperCharge.7 И кога времето е тесно, се што ви треба е 18 минути за полнење од 60%. Никогаш не дозволувајте полнењето да биде одговорно за вашето време.
More Power to
Your Fun
Користејќи систематска шема за намалување на моќноста, големата батерија од 4300 mAh8 обезбедува исклучителна долговечност на батеријата. Уживајте во филмови, музика, видео повици и игри онолку долго колку што сакате.
Always On-Point Gaming
Подигнете ги вашите способности за играње на супер-високо ниво со 300 Hz Multi-Touch9. Добијте точност кога ви е потребна и продолжете со целата акција преку допир од 10 точки и стапка на земање примероци од 300 Hz.
 HUAWEI nova 9 with EMUI 12
EMUI 12
All-Scenario Seamless AI Life
HUAWEI nova 9 with device+ HUAWEI nova 9 with MeeTime HUAWEI nova 9 with Distributed File System
Превземи контрола
Повлечете за да отворите Контролен панел и имате пристап до поставките на екранот, Wi-Fi, Bluetooth и јачина на звук. Плус, активирајте smart соработка со Device+, за да можете да уредувате телефонски датотеки директно на вашиот лаптоп или да телефонирате на екранот на таблетот.10
Останете поврзани
со саканите
Искористете ги максимално видео повиците со MeeTime. Разговарајте со телефони, таблети, паметни часовници и Visions на HUAWEI, до 12 членови истовремено, за HD говорни и видео повици11. Останете поврзани со вашите најблиски каде и да одите.
 HUAWEI nova 9 with MeeTime
Повеќе начини да ги
добиете саканите датотеки
Со новиот систем за дистрибуирани датотеки, можете да добиете брз пристап до документите на телефонот или фотографиите преку вашиот лаптоп.12 Отворете, прегледајте и уживајте, сето тоа без ниеден кабел.
HUAWEI nova 9 with Distributed File System
HUAWEI nova 9 with MeeTime
Останете поврзани
со саканите
Искористете ги максимално видео повиците со MeeTime. Разговарајте со телефони, таблети, паметни часовници и Visions на HUAWEI, до 12 членови истовремено, за HD говорни и видео повици11. Останете поврзани со вашите најблиски каде и да одите.
 HUAWEI nova 9 with MeeTime
HUAWEI nova 9 with Distributed File System
Повеќе начини да ги
добиете саканите датотеки
Со новиот систем за дистрибуирани датотеки, можете да добиете брз пристап до документите на телефонот или фотографиите преку вашиот лаптоп.12 Отворете, прегледајте и уживајте, сето тоа без ниеден кабел.
HUAWEI nova 9 with Distributed File System
Super nova
Која nova ти се допаѓа?
HUAWEI nova 9
HUAWEI nova 9
HUAWEI nova 9 SE
HUAWEI nova 9 SE
HUAWEI nova Y90
HUAWEI nova Y90
HUAWEI nova Y70
HUAWEI nova Y70
Дисплеј
6.57", OLED
6.78", LCD
6.7", LCD
6.75", LCD
Стапка на освежување
120 Hz
90 Hz
90 Hz
60 Hz
Резолуција
FHD+ 2340 × 1080
FHD+ 2388 × 1080
FHD+ 2388 × 1080
HD+ 1600 × 720
Длабочина
7.77 mm
7.94 mm
8.4 mm
8.98 mm
Тежина
175 гр
191 гр
195 гр
199 гр
Задна камера
50(RYYB) + 8
+ 2 + 2 MP
108 + 8 + 2 + 2 MP
50 + 2 + 2 MP
48 + 5 + 2 MP
Предна камера
32 MP
16 MP
8 MP
8 MP
Снимање со предна и задна камера
×
Dual-view видео
×
Батерија
4300 mAh
4000 mAh
5000 mAh
6000 mAh
Полнење
66 W
66 W
40 W
22.5 W
Отпечаток од прст
Под дисплејот
Странично монтиран
Странично монтиран
Странично монтиран
Меморија
8 + 128 GB
8 + 128 GB
6 + 128 GB
4 + 128 GB
HUAWEI nova 8i

HUAWEI nova 8i

Истражи >

1. 66 W е максималната моќност на полнење и може да се постигне само кога се користат наменскиот полнач и кабел од 66 W HUAWEI SuperCharge.

2. Реалните резултати од мерењето на тежината може да варираат во зависност од специфичниот производ, производствениот процес, како и мерната положба и метод.

3. ΔE < 1 ја означува просечната стандардна вредност на бојата. Податоци од лабораториите Huawei. Нивото на боја може да варира во зависност од времетраењето на користењето на екранот и методите на тестирање.

4. Овој производ не е за медицинска употреба.

5. Во споредба со традиционалната низа за филтри во боја RGGB. Податоците се од лабораториите HUAWEI.

6. Оваа функција се применува само за одредени часовници на Huawei. За повеќе информации за тоа кои модели на уреди и верзија на софтвер ја поддржуваат оваа функција, контактирајте со службата за корисници на Huawei.

7. Податоците се од лабораториите HUAWEI. Вистинското време на полнење може да варира во зависност од поставките и факторите на животната средина.

8. Типична вредност. Капацитетот на батеријата е 4200 mAh. Врз основа на резултатите од тестовите за лабораторија HUAWEI. Вистинскиот век на батеријата зависи од вистинските услови за употреба.

9. Стапката на земање примероци од екран на допир од 300 Hz е достапна за специјални апликации и сценарија.

10. Оваа функција се применува само за одредени уреди на Huawei. Уредот треба да биде најавен на истата сметка на Huawei, со вклучени Wi-Fi и Bluetooth. Уредите претходно поврзани со вашиот телефон ќе бидат препознаени како доверливи уреди и ќе бидат наведени под Уред+. За повеќе информации за тоа кои модели на уреди и верзија на софтвер ја поддржуваат оваа функција, контактирајте со службата за корисници на Huawei.

11. Групен повик од 12 страни (максимално) треба да се надгради преку Huawei AppGallery. Резолуцијата на видео повик зависи од мрежните услови. За повеќе информации за тоа на кој пазар и на кои модели моделите ја поддржуваат функцијата MeeTime, контактирајте со службата за корисници на Huawei.

12. Оваа функција се применува само за одредени мобилни телефони Huawei и одредени преносни компјутери HUAWEI MateBook (работи со Computer Manager 11.1 или погоре). Уредот треба да се логира на истата сметка на Huawei, да е на иста Wi-Fi мрежа, да вклучи Bluetooth и да го вклучи прекинувачот "Прелистување на датотеки со повеќе уреди". За повеќе информации за тоа кои модели на уреди и верзија на софтвер ја поддржуваат оваа функција, контактирајте со службата за корисници на Huawei.

Напуштање на customers.huawei.com
Откако ќе кликнете на линкот, ќе влезете во веб-страница управувана од трета страна. Huawei не е одговорен и нема контрола врз оваа веб-локација управувана од трета страна.
Врати се Продолжи