HUAWEI WiFi AX3 (Quad-Core)

HUAWEI AX3 Pro
Quad-core Wi-Fi 6 Plus Revolution
3000 Mbps1 | Huawei Share2 | Huawei HomeSec™
HUAWEI AX3 Pro four advantages

Usher in the Era of Wi-Fi 6

Wi-Fi 5 е стандарден и најкористен уред денешно време, додека Wi-Fi 6 (802.11ax) е новиот стандард кој се наметнува во паметните уреди во последниве години. Wi-Fi 6 има неколку подобрувања споредбено со Wi-Fi 5, како би се задоволиле потребните за побрз и поефикасен Wi-Fi.
433 Mbps
Wi-Fi 5
single stream
1.2 Gbps
Wi-Fi 6
single stream
3 X Поголема брзина: Со 1024-QAM и 160 MHz опсег, просечната брзина на Wi-Fi 6 е многу зголемена.3
32 devices
Wi-Fi 5
@5 GHz
128 уреди
Wi-Fi 6
@5 GHz
4 X Поголем капацитет: Wi-Fi 6 (со OFDMA) дозволува рутерот да се конектира со повеќе уреди непрекинато, без да ја намали брзината.3
30 ms
Wi-Fi 5
10 ms
Wi-Fi 6
Wi-Fi side latency
2/3 Намалена латентност: Wi-Fi 6 ви дозволува да уживате во побрз одговор при конектирањето со повеќе уреди истовремено.3
x/s
Wi-Fi 5
x*70%/s
Wi-Fi 6
Потрошувачка на енергија на уредот
30% намалена потрошувачка на енергија: Преговарајте време на будење меѓу поврзаните уреди за да избегнете потрошувачка на енергија додека чекате.3
HUAWEI AX3 Pro

Направете чекор понатаму со
HUAWEI Wi-Fi 6 Plus

HUAWEI AX3 Pro Speed Revolution

Поголем пропусен опсег со 160 MHz, со голема брзина

AX3 и HUAWEI телефоните кои поддржуваат Wi-Fi 6 се совршен пар затоа што и двете се опремени со саморазвиениот Wi-Fi чипсет на HUAWEI, кој поддржува ширина на опсег од 160 MHz. Ова ја поставува основата за Chipset Synergy, овозможувајќи оптимална брзина и ефикасност.
Тест за пропусен опсег на мобилен телефон на кратко растојание (единица: Gbps)
Рутер HUAWEI AX3000M
1.8
Друг AX3000M рутер
1.5
Друг AX1800M рутер
0.9

Сигналот може да помине низ уште еден
ѕид со HUAWEI Wi-Fi 6 Plus4

HUAWEI телефони што поддржуваат Wi-Fi 6 можат да испраќаат 6 dB посилни сигнали од назад кон AX3 во стабилен, тесен опсег од 2 MHz со со употреба на Dynamic Narrow Bandwidth технологијата, која се заснова на Chipset Synergy. Безжичните сигнали можат лесно да минат низ цврсти предмети како sидови и подови. Ова значи дека телефонот ќе има добар прием на Wi-Fi сигналот, дури и кога се поврзува од горен кат или некаде далеку од рутерот.
HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Pro Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Pro Faster Speed HUAWEI AX3 Pro Faster Speed HUAWEI AX3 Pro Faster Speed HUAWEI AX3 Pro Faster Speed HUAWEI AX3 Pro Faster Speed

Поголема брзина, повеќе од тоа што може да замислите

Ќе бидете импресионирани од зачудувачки големата брзина испорачана од AX3. Благодарение на 1024-QAM и 160 MHz опсегот на фреквенција, неговата теоретска брзина може да достигне до 3000 Mbps (574 Mbps на опсег 2.4 GHz и 2402 Mbps на опсег од 5 GHz).1 Со таква брзина, она што порано се земаше здраво за готово, како што е 'баферингот' и 'лагингот', ќе биде нешто од минатото. Уживајте во непречен стриминг и гејминг како никогаш досега.
300 AC1200
574 AX3 Pro
2.4 GHz
867 AC1200
2402 AX3 Pro
5 GHz
1167 AC1200
2976 AX3 Pro
Вкупно
HUAWEI AX3 Pro Gigahome Core

Повеќекратни поврзувања.
Непречено поврзување.

За разлика од традиционалните рутери, можете да поврзете мноштво уреди на AX3 со поголема ефикасност. Поддржувајќи ја мулти-корисничката технологија OFDMA, рутерот може да испраќа податоци истовремено на повеќе уреди (најмногу 4 уреди на 2.4 GHz, најмногу 16 уреди на 5 GHz). И, рутерот е способен да поврзе до 128 уреди во целина со двојни опсези.5 Без оглед колку е преполн просторот, тој навремено ќе им служи на различни корисници и уреди.
Теоретски перформанси на процесорот на Quad-Core Gigahome5
Gigahome 1.4 GHz процесор со четири јадра
12880 DMIPS
Друг 1.5 GHz процесор со тројно јадро
8550 DMIPS
Друг 800 MHz процесор со двојно јадро
2720 DMIPS
HUAWEI AX3 Pro160 MHz HUAWEI AX3 Pro160 MHz HUAWEI AX3 Pro160 MHz HUAWEI AX3 Pro160 MHz

Забрзајте ги вашите Wi-Fi 5 уреди

Бидејќи AX3 поддржува 160 MHz, при поврзување на AX3 со уреди што поддржуваат 160 MHz, како врвни HUAWEI паметни телефони, таблети и лаптопи кои поддржуваат Wi-Fi 5, брзината на Интернет би се зголемила за 60% и повеќе.6 Ова ви нуди невидено искуство без 'лагинг' на мобилните уреди.
Тест за пропусен опсег на мобилен телефон на кратко растојание (единица: Gbps)
HUAWEI AX3000M рутер
0.91
HUAWEI AX1200M рутер
0.55
HUAWEI AX3 Pro Stronger Signal

Посилен сигнал со 4
моќни засилувачи

Лесно справете се со 'мртвите зони' на Wi-Fi, зајакнете ги слабите врски и подобрете го безжичното покривање со 2 независни засилувачи.(2 засилувачи од 2.4 GHZ и 2 засилувачи од 5 GHz) Се однесува на двата уреди Wi-Fi 5 и Wi-Fi 6.
Huawei Share

Лесна Конекција, Револуционерно искуство

Huawei Share ви овозможува да го поврзете AX3 со вашиот смартфон со само еден клик. Без разлика дали подготвувате прослава за вашите најблиски, овој рутер ќе ја запомни лозинката на гостите кои им верувате, и истиот ќе ги конектира инстантно.

Вмрежување со повеќе рутери7 овозможува поголемо покриеност со Wi-Fi

HUAWEI WiFi AX3 поддржува безжично мрежно поврзување, мрежно поврзување преку кабел и хибридно вмрежување на безжични и мрежни кабли. По мрежно поврзување, повеќе рутери автоматски се групираат под едно име на Wi-Fi, а оптималниот Wi-Fi автоматски се избира врз основа на локацијата на уредот. HUAWEI WiFi AX3 може да се вмрежи со стари HUAWEI Wi-Fi рутери (со копче H) за да ја прошири мрежната покриеност во домот.
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage

Безжично вмрежување

Спарување со еден клик со копче H

Кабелско вмрежување на Ethernet

Plug & Play на под-рутер

Хибридно вмрежување

Безжично и жично
HUAWEI AX3 Pro TrustZone

Заштитете ја вашата мрежа со
Huawei HomeSec™

Одобрено од TEE (Trusted Execution Environment) и Harmony Microkernel, AX3 обезбедува заштита во самиот процесор, каде софтверот и хардверот се користат да ги заштитат податоците. Исто така поседува CC EAL5 сертификат, што значи дека може безбедно да се користи во комерцијална средина, нудејќи одлични безбедносни услови на вашите уреди.
APP1
APP2
APP3
Rich OS
TrustZone OS
Hardware: Unsafe World
Trusted Execution
Environment
Напуштање на customers.huawei.com
Откако ќе кликнете на линкот, ќе влезете во веб-страница управувана од трета страна. Huawei не е одговорен и нема контрола врз оваа веб-локација управувана од трета страна.
Врати се Продолжи