HUAWEI WATCH 3 Series

6 нешта кои ќе ги сакате
Долга батерија

HUAWEI WATCH 3 Pro

Со типично сценарио
на паметен режим3

До
5дена

Со режим на ултра долг
живот на батеријата4

До
21дена

HUAWEI Watch 3 series Buy HUAWEI Watch 3 series Buy

HUAWEI WATCH 3

Со типично сценарио
на паметен режим3

До
3дена

Со режим на ултра долг
живот на батеријата4

До
14дена

HUAWEI Watch 3 series Buy HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy
Исклучителен
дизајн
HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy
Паметна
интеракција
HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy
Останете поврзани 24/7
Поддржува eSIM мобилен повик9
HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy
24/7 следење на здравјето
Следете ги отчукувањата на срцето, кислородот во крвта и повеќе, 24/7
HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy
Целодневно следење на SpO2
HUAWEI Watch 3 series Buy
HUAWEI Watch 3 series Buy

Награди од глобални светски медиуми и асоцијации

EISA(Expert Imaging and Sound Association) Best smartwatch 2021-2022

Најдобар смарт часовник
од EISA (2021-2022)

Stuff Recommended

Препорачано
од Stuff

Wearable Best smartwatches (2021)

Најдобрите смарт
часовници (2021)

Trusted Reviews Recommended

Препорачано од
Trusted Reviews

Android Headlines Editor's Choice

Android Headlines
Editor's Choice

Android Central Recommended

Препорачано од
Android Central

HUAWEI Watch 3 series Design
Сведочете
како убаво
тече времето
Она што го носите на вашиот зглоб, нека се вклопи во вашиот живот. Кружниот финиш и заоблениот екран на HUAWEI WATCH 3 нудат класичен изглед и одлично чувство. Со рамката од титаниум и стаклото од сафир, HUAWEI WATCH 3 Pro ви дава професионален изглед за секоја секунда од денот. И благодарение на големиот, ултра-живописен AMOLED дисплеј од 1,43", можете да го цените секој момент додека се случува.
HUAWEI Watch 3 series Design
Свртете се на нешто подобро
Контролирајте го HUAWEI WATCH Series 3 користејќи екран чувствителен на допир со висок одговор, странично копче и целосно ротирачка круна. Завртете ја круната за лесно движење низ одликите на екранот и поставките за јачина на звук.

HUAWEI WATCH 3 Pro

HUAWEI WATCH 3

HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
Елитна едиција Класична едиција
HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
HUAWEI Watch 3 series strap
Класична едиција Активна едиција
Ликот што секогаш сте го посакувале
HUAWEI WATCH 3 Series има кул, претходно инсталирани лица, вклучително и анимирани лица за навистина да ве развеселат. Постојат 1000+ дизајни достапни на HUAWEI WATCH Face Store1. Можете исто така да си креирате свој изглед.
HUAWEI Watch 3 series Watch Faces
Креирајте ликови2
Забавувајте се при креирање на свои анимирани ликови користејќи кратки видеа од 5-10 сек. од вашиот телефон и претворете го часовникот во нешто навистина посебно.
HUAWEI Watch 3 series DIY Watch Faces
HUAWEI Watch 3 series DIY Watch Faces HUAWEI Watch 3 series DIY Watch Faces
Паметна интеракција
Апликациите се таму каде што HUAWEI WATCH 3 серијата влегува во полн проток. Организирани на јасен, едноставен за навигација, мрежен екран, интеракцијата со секоја апликација е сосема природна и беспрекорна.
HUAWEI Watch 3 series UX HUAWEI Watch 3 series UX
HUAWEI Watch 3 series UX
HUAWEI Watch 3 series long battery
Време е за вистинска моќ
Време е за паметен часовник кој комбинира одлична моќ за обработка со неверојатна издржливост, да ве одржува напред низ животот, без оглед на сѐ. Проверете го уникатниот лик за часовник дизајниран од Роберт Левандовски
HUAWEI Watch 3 series long battery
Живот на повисоко ниво
HUAWEI WATCH 3 Series се опремени со архитектура со двоен чипсет, па не само што ја подобруваат моќноста на перформансите, туку и постигнуваат побалансирана обработка. Во комбинација со Smart Power-Saving Algorithm 3.0, добивате траење на батеријата што може да поддржува 24/7 следење на здравјето и фитнес. Со HUAWEI WATCH 3, можете да уживате во 3-дневна употреба на типичното сценарио за паметен режим3, и неверојатна 14-дневна употреба на ултра долг режим на траење на батеријата4. Со HUAWEI WATCH 3 Pro, можете да уживате во 5-дневна употреба на типичното сценарио за паметен режим3, и неверојатна 21-дневна употреба со ултра долг режим на траење на батеријата4.
HUAWEI WATCH 3 Pro

Со режим на ултра долг
живот на батеријата
21дена
Со типично сценарио
на паметен режим
5дена
HUAWEI WATCH 3

Со режим на ултра долг
живот на батеријата
14дена
Со типично сценарио
на паметен режим
3дена
Лесно со него
Никој не ужива кога уред се полни со часови. Користете го вашиот HUAWEI телефон за да го смените полнењето5 на HUAWEI WATCH 3 Series и кажете збогум на долгото полнење.
HUAWEI Watch 3 series Charge
HUAWEI Watch 3 series Charge
HUAWEI Watch 3 series health
Подготвени
и паметни
Користете ја моќта на паметните податоци за да помогнеме во следењето на вашето здравје и фитнес. Сето ова, зачувајте го на HUAWEI Health App, и ќе можете лесно и јасно да го видите вашиот напредок.
HUAWEI Watch 3 series health
HUAWEI Watch 3 series health HUAWEI Watch 3 series health
Детектор за температура на кожата
Користете го детекторот за температува на кожатаr6 на HUAWEI WATCH 3 Series, и веднаш ќе знаете дали вашата температура е висока. Внимавајте на вашето здравје, така што секогаш можете да се грижите за себе на најдобар можен начин.
HUAWEI Watch 3 series body temperature
Целодневно следење на SpO2
Следете го вашиот SpO2 преку TruSeenTM 4.5+, кој користи напредна светлосна технологија за прецизно откривање на молекули на кислород во крвта, дури и во услови на ниска температура и висока надморска височина. И со помала потрошувачка на енергија на TruSeenTM 4.5+ ќе можете да ги следите нивоата на кислород во крвта околу часовникот.*
HUAWEI Watch 3 series SPO2 HUAWEI Watch 3 series SPO2
Познавај се себеси
Неодамна надградената технологија за следење на срцевиот ритам, TruSeenTM 4.5, на HUAWEI, се карактеризира со 6-во-1 LED и 4 фотодиоди за повеќе светлина. Објективот од сафир овозможува подобра пенетрација на светлината, помала изведба на напојувањето и поудобно искуство при носење. Плус, напредните алгоритми обезбедуваат попрецизно следење на срцевиот ритам*
HUAWEI Watch 3 series Truseen 4.5+
HUAWEI Watch 3 series Truseen 4.5+
Вашиот безбедносен план
Никогаш не знаеш кога може да има итен случај, затоа секогаш имај некаков план. Ако HUAWEI WATCH 3 Series открие пад, ќе се префрли на режимот за итни случаи7 и ќе го предупреди вашиот назначен контакт. Алтернативно, притиснете 5 пати на копчето Нагоре и веднаш испратете повик до службите за итни случаи.
HUAWEI Watch 3 series fall SOS
Следниот чекор во здравјето
Следете ги дневните и неделните записи за бројот на чекори, периоди на активност, потрошени калории, квалитет на сон, нивоа на стрес и многу повеќе.8
HUAWEI Watch 3 series Health monitoring
HUAWEI Watch 3 series Health monitoring
HUAWEI Watch 3 series Health monitoring
100+ вежби и тренинзи
Фитнес тракер со целосна функција на вашиот зглоб. Добијте повеќе од 100 режими за вежбање - 19 режими за професионалци, за спортови на отворено и затворено, и 85 сопствени режими, со автоматско откривање вежби за 6-те најчести типови тренинг. Следете ги сите здравствени податоци прикажани јасно во HUAWEI Health App на вашиот телефон и уживајте во супериорното следење на рутите на отворено со мултимодниот сензор за локација GNSS.
HUAWEI Watch 3 series Sport monitoring
HUAWEI Watch 3 series Sport monitoring
HUAWEI Watch 3 series Smart
Паметен
сет
Прекрасен приказ на паметни карактеристики.
HUAWEI Watch 3 series Smart
eSIM мобилен повик
Користејќи eSIM технологија9, HUAWEI WATCH 3 Series функционира како независен комуникациски уред. Воспоставувајте повици, пуштајте музика и преземајте апликации без да бидете поврзани со вашиот телефон.
Повици Апликации
HUAWEI Watch 3 series eSIM
HUAWEI Watch 3 series eSIM
HUAWEI Watch 3 series eSIM
Звук во контрола
Контролирајте ја музиката на вашиот телефон со HUAWEI WATCH Series 3, плус синхронизирајте ги плејлистите на телефонот со звучниците.10

**Последователното време на лансирање релевантни уреди е предмет на различни пазари и реални услови.

HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
HUAWEI Watch 3 series Music
Бидете известени
Повлечете надесно на почетниот екран за да го отворите HUAWEI Assistant и да пристапите до вашите известувања. Погледнете ги вашите тековни задачи, вклучувајќи тренинг, повици, музика, stopWatch и многу повеќе. Поедноставен начин да се живее попаметен живот.
Пушти повторно
HUAWEI Watch 3 series assistant
HUAWEI Watch 3 series assistant
Пушти повторно
Тука за да помогне
На сите нѝ треба мала помош одвреме-навреме, па затоа тука е Celia, Personal Voice Assistant на HUAWEI. Инсталирана на самата серија HUAWEI WATCH 3, Celia може да ви помогне да остварувате повици, да ги контролирате вашите уреди и да најдете корисни информации брзо. Плус, користете ја функцијата Voice Memo за да снимите важни информации во движење.
HUAWEI Watch 3 series Celia HUAWEI Watch 3 series Celia
Вие одлучувате
Со неколку едноставни гестови со рацете, ќе ја имате саканата контрола над дојдовните повици11. Стиснете тупаница и ослободете ја за да се јавите или свртете го зглобот настрана за да го исклучите повикот11.

*Ова видео е само пример.

HUAWEI Watch 3 series Gesture HUAWEI Watch 3 series Gesture
HUAWEI Watch 3 series Gesture

*Ова видео е само пример.

Повеќе забава во APPs
Преземете апликации директно на HUAWEI WATCH 3 или HUAWEI WATCH 3 Pro преку HUAWEI AppGallery, продавница за апликации на HUAWEI. Пронајдете апликации од трети страни за музика, фитнес, секојдневни алатки, патувања итн.
HUAWEI Watch 3 series App
Бидете поблиску, иако сте далеку
Не е забавно да си изоставен од фотографиите. Направете прекрасни фотографии заедно со сите ваши пријатели користејќи ја одликата Remote Shutter12. Контролирајте ја камерата на вашиот телефон и користете ја круната за зумирање и одзумирање, за вистински кадар, секој пат.
HUAWEI Watch 3 series Take Photo

Поврзете се со вашиот телефон

Апликацијата HUAWEI Health е компатибилна со уредите со Android и iOS. Кликнете на копчето подолу и научете како да се поврзете со вашиот паметен телефон.
HUAWEI Watch 3 series HUAWEI Health App

Поврзете се со вашиот телефон

Апликацијата HUAWEI Health е компатибилна со уредите со Android и iOS. Кликнете на копчето подолу и научете како да се поврзете со вашиот паметен телефон.
Кој часовник
би го сакале?

HUAWEI WATCH 3

HUAWEI Watch 3 series Wacth 3 Watch 3 Pro

HUAWEI WATCH 3 Pro

HUAWEI Watch 3 series Wacth 3 Watch 3 Pro

HUAWEI WATCH GT 2 Pro

HUAWEI Watch 3 series Wacth 3 Watch 3 Pro

HUAWEI WATCH GT 2

HUAWEI Watch 3 series Wacth 3 Watch 3 Pro
Големина

46.2 x 46.2 x 12.15 mm

48 x 49.5 x 14 mm

46.7 x 46.7 x 11.4 mm

46 mm (45.9 x 45.9 x 10.7 mm)
42 mm (41.8 x 41.8 x 9.4 mm)

Предна големина

Нерѓосувачки челик

Титаниум

Титаниум

Нерѓосувачки челик

Екран

AMOLED + Стакло

AMOLED + Сафир

AMOLED + Сафир

AMOLED

Ремче

Гумена / Кожно

Гумена / Кожно

Кожно ремче

Гумена / Кожно

Живот на батерија

До 14 дена

До 21 ден

До 14 дена

До 14 дена

Внатрешна меморија

16 GB

16 GB

4 GB

4 GB

NFC

GPS

Wifi

X

X

Esim

X

X

AppGallery

X

X

Сензор за температура на кожата

X

X

 1. Преземањето лик на часовникот не е поддржано на телефоните со iOS. 100+ дизајни се достапни за iOS телефони.
 2. Поддржано по надградба со ОТА програмирање. Достапно само на уреди со Android.
 3. Типичното сценарио за паметен режим за HUAWEI WATCH 3 е 3 дена, за HUAWEI WATCH 3 Pro, типичното сценарио за паметен режим е 5 дена, во следниве ситуации: фабричко поставување, 2 часа LTE врска секој ден, 22 часа Bluetooth конекција со мобилен телефон секој ден, овозможено следење на срцевиот ритам, овозможен HUAWEI TruSleep, 60 минути користење апликации секоја недела, 30 минути Bluetooth повици секоја недела, 30 минути Bluetooth музика секоја недела, 90 минути вежбање секоја недела (овозможен GPS), овозможени известувања за пораки (50 СМС пораки, 6 повици и 3 аларми на ден), и екранот се вклучува 200 пати на ден.
  За HUAWEI WATCH 3, паметниот режим во типични сценарија е 1,5 ден кога е поврзан со iPhone. За HUAWEI WATCH 3 Pro, паметниот режим во типични сценарија е 2,5 дена кога е поврзан со iPhone.
 4. Ултра долгиот режим на траење на батеријата за HUAWEI WATCH 3 е 14 дена, а за HUAWEI WATCH 3 Pro, ултра долгиот режим на траење на батеријата нуди 21 ден во следниве ситуации: овозможен ултра долг режим на траење на батеријата, фабричко поставување, следење на отчукувањата на срцето, овозможен HUAWEI TruSleep, 30 минути Bluetooth повици секоја недела, 90 минути вежбање секоја недела (овозможен GPS), овозможени известувања за пораки (50 СМС пораки, 6 повици и 3 аларми на ден), и екранот се вклучува 200 пати на ден.
 5. Достапно само на телефони што поддржуваат обратно полнење. Контактирајте ја услугата за клиенти на HUAWEI за список на поддржани модели на телефони.
 6. Поддржано само со надградба на ОТА програмирање. Оваа одлика не е креирана да биде медицински уред и не е наменета за дијагностицирање, лекување или спречување на какво било заболување. Сите податоци и мерења треба да се користат само за лични препораки.
 7. Не можат да се забележат сите падови. Оваа функција треба рачно да ја постави корисникот. За да користите SOS за итни случаи на часовник HUAWEI без мобилен телефон, вашиот мобилен телефон треба да биде на растојание за поврзување преку Bluetooth.
 8. Оваа одлика не е дизајнирана да биде медицинско помагало и не е наменета за дијагностицирање, лекување или спречување на какво било заболување. Сите податоци и мерења треба да се користат само за лични препораки.
 9. Вистинската состојба може да варира во различни земји и региони, ве молиме консултирајте се со локалниот оператор. За детали во врска со водичот за активирање eSIM, проверете овде:
  https://consumer.huawei.com/mk/support/content/en-us15810288/
 10. Поддржано во HUAWEI Music по надградба со ОТА програмирање. За синхронизација на музичката листа е потребен истиот HUAWEI ID. Достапно само на HUAWEI телефоните кои работат со HarmonyOS 2 (или подоцна).
 11. Поддржано само по надградба со ОТА програмирањето и овозможената функција за контрола на гестовите.
 12. Достапно само на HUAWEI телефоните кои работат со HarmonyOS 2 (или подоцна).
 13. Ниту една од карактеристиките не е креирана за медицинска употреба, дијагностицирање, лекување или спречување какво било заболување. Сите податоци и мерења треба да се користат само за лични препораки.
 14. Некои креативни анимации на страницата се само пример.