HUAWEI WiFi AX3 (Dual-Core)

HUAWEI AX3
3000 Mbps1 | Wi-Fi 6 плус | мулти-кориснички OFDMA
HUAWEI AX3 Four Advantages

Предводник на Wi-Fi 6 ерата

Wi-Fi 5 е стандард што го користат повеќето уреди денес, додека Wi-Fi 6 (802.11ax) е новиот стандард што постепено доаѓа во паметни уреди во последните години. Wi-Fi 6 направи неколку подобрувања во однос на Wi-Fi 5 за да се справи со зголемената побарувачка за побрз и поефикасен Wi-Fi.
433 Mbps
Wi-Fi 5
единечен проток
1.2 Gbps
Wi-Fi 6
единечен проток
3 пати поголема брзина: Со ширина на опсег од 1024-QAM и 160 MHz, целокупната брзина на Wi-Fi 6 е значително зголемена.2
32 уреди
Wi-Fi 5
@5 GHz
128 уреди
Wi-Fi 6
@5 GHz
4 пати поголем капацитет: Wi-Fi 6 (со OFDMA) му овозможува на рутерот да поврзува повеќе уреди истовремено со мало забавување.2
30 ms
Wi-Fi 5
10 ms
Wi-Fi 6
Wi-Fi странична латентност
Намалена латентност за 2 / 3: Wi-Fi 6 ви овозможува да уживате во побрз одговор при поврзување со повеќе уреди.2
x/s
Wi-Fi 5
x*70%/s
Wi-Fi 6
Потрошувачка на енергија на уредот
30% намалена потрошувачка на енергија: Преговарајте време на будење меѓу поврзаните уреди за да избегнете потрошувачка на енергија додека чекате.2
HUAWEI AX3 Four Advantages

Направете чекор понатаму
со
HUAWEI Wi-Fi 6 Plus

HUAWEI AX3 Speed Revolution

Поголем пропусен опсег со 160 MHz, со голема брзина

AX3 и HUAWEI телефоните кои поддржуваат Wi-Fi 6 се совршен пар затоа што и двете се опремени со саморазвиениот Wi-Fi чипсет на HUAWEI, кој поддржува ширина на опсег од 160 MHz. Ова ја поставува основата за Chipset Synergy, овозможувајќи оптимална брзина и ефикасност.
Тест за пропусен опсег на мобилен телефон на кратко растојание (единица: Gbps)
Рутер HUAWEI AX3000M
1.5
Друг AX1800M рутер
0.9

Сигналот може да помине низ уште еден ѕид
со HUAWEI
Wi-Fi 6 Plus3

HUAWEI телефони што поддржуваат Wi-Fi 6 можат да испраќаат 6 dB посилни сигнали од назад кон AX3 во стабилен, тесен опсег од 2 MHz со со употреба на Dynamic Narrow Bandwidth технологијата, која се заснова на Chipset Synergy. Безжичните сигнали можат лесно да минат низ цврсти предмети како sидови и подови. Ова значи дека телефонот ќе има добар прием на Wi-Fi сигналот, дури и кога се поврзува од горен кат или некаде далеку од рутерот.
HUAWEI AX3 Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Go Through One More Wall HUAWEI AX3 Go Through One More Wall
HUAWEI AX3 Faster Speed HUAWEI AX3 Faster Speed HUAWEI AX3 Faster Speed HUAWEI AX3 Faster Speed HUAWEI AX3 Faster Speed

Поголема брзина, повеќе од тоа што може да замислите

Ќе бидете импресионирани од зачудувачки големата брзина испорачана од AX3. Благодарение на 1024-QAM и 160 MHz опсегот на фреквенција, неговата теоретска брзина може да достигне до 3000 Mbps (574 Mbps на опсег 2.4 GHz и 2402 Mbps на опсег од 5 GHz). Со таква брзина, она што порано се земаше здраво за готово, како што е 'баферингот' и 'лагингот', ќе биде нешто од минатото. Уживајте во непречен стриминг и гејминг како никогаш досега.
300 AC1200
574 AX3
2.4 GHz
867 AC1200
2402 AX3
5 GHz
1167 AC1200
2976 AX3
Вкупно
HUAWEI AX3 Gigahome Core

Повеќекратни поврзувања.
Непречено поврзување.

За разлика од традиционалните рутери, можете да поврзете мноштво уреди на AX3 со поголема ефикасност. Поддржувајќи ја мулти-корисничката технологија OFDMA, рутерот може да испраќа податоци истовремено на повеќе уреди (најмногу 4 уреди на 2.4 GHz, најмногу 16 уреди на 5 GHz). И, рутерот е способен да поврзе до 128 уреди во целина со двојни опсези. 4 Без оглед колку е преполн просторот, тој навремено ќе им служи на различни корисници и уреди.
Теоретски перформанси на процесорот на Quad-Core Gigahome4
Gigahome 1.2 GHz процесор со двојно јадро
6000 DMIPS
Друг 800 MHz процесор со двојно јадро
2720 DMIPS
HUAWEI AX3 160 MHz HUAWEI AX3 160 MHz HUAWEI AX3 160 MHz HUAWEI AX3 160 MHz

Забрзајте ги вашите Wi-Fi 5 уреди

Бидејќи AX3 поддржува 160 MHz, при поврзување на AX3 со уреди што поддржуваат 160 MHz, како врвни HUAWEI паметни телефони, таблети и лаптопи кои поддржуваат Wi-Fi 5, брзината на Интернет би се зголемила за 60% и повеќе.5 Ова ви нуди невидено искуство без 'лагинг' на мобилните уреди.
Тест за пропусен опсег на мобилен телефон на кратко растојание (единица: Gbps)
HUAWEI AX3000M рутер
0.91
Друг AC1200M рутер
0.55
HUAWEI AX3 Stronger Signal

Посилен Сигнал со Засилувачи со
Двојна Моќ

Лесно справете се со 'мртвите зони' на Wi-Fi, зајакнете ги слабите врски и подобрете го безжичното покривање со 2 независни засилувачи. Се однесува на двата уреди Wi-Fi 5 и Wi-Fi 6.

Вмрежување со повеќе рутери6 овозможува поголемо покриеност со Wi-Fi

HUAWEI WiFi AX3 поддржува безжично мрежно поврзување, мрежно поврзување преку кабел и хибридно вмрежување на безжични и мрежни кабли. По мрежно поврзување, повеќе рутери автоматски се групираат под едно име на Wi-Fi, а оптималниот Wi-Fi автоматски се избира врз основа на локацијата на уредот. HUAWEI WiFi AX3 може да се вмрежи со стари HUAWEI Wi-Fi рутери (со копче H) за да ја прошири мрежната покриеност во домот.
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage
Multi-router mesh networking enables greater Wi-Fi coverage

Безжично вмрежување

Спарување со еден клик со копче H

Кабелско вмрежување на Ethernet

Plug & Play на под-рутер

Хибридно вмрежување

Безжично и жично
Напуштање на customers.huawei.com
Откако ќе кликнете на линкот, ќе влезете во веб-страница управувана од трета страна. Huawei не е одговорен и нема контрола врз оваа веб-локација управувана од трета страна.
Врати се Продолжи