Algemene oplossingen voor problemen met het touchscreen

zoom in pic
Algemene oplossingen voor problemen met het touchscreen

Als het touchscreen van uw telefoon of tablet niet goed werkt, het scherm reageert bijvoorbeeld niet, is ongevoelig of verspringt willekeurig, dan lost u het probleem als volgt op:

Het touchscreen reageert geheel of gedeeltelijk niet of is geheel of gedeeltelijk ongevoelig

• Zorg ervoor dat u uw apparaat op kamertemperatuur gebruikt. Touchscreens werken het beste bij omgevingstemperaturen tussen 0°C en 35°C. Te hoge of lage temperaturen kunnen ervoor zorgen dat het touchscreen van uw apparaat niet goed werkt.
  • Houd de aan/uit-knop langer dan 10 seconden ingedrukt om het opnieuw starten van uw apparaat te forceren en probeer het opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan met uw apparaat en aankoopbewijs naar een erkend klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.

Voor apparaten waarop EMUI 11.0 wordt uitgevoerd, houdt u de aan/uit- en volume lager-knoppen tegelijkertijd langer dan 10 seconden ingedrukt om ze geforceerd opnieuw te starten.

Gebruik de probleemoplossingsfunctie in de Service-app om te controleren op problemen met het touchscreen.

• Als de diagnose een probleem met het scherm aanduidt, maak dan een back-up van uw gegevens en ga met uw apparaat en aankoopbewijs naar een erkend klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.
  • Als er geen probleem wordt gevonden, leest u door voor verdere instructies.

De diagnose-items in de Service-app kunnen variëren met apparaatmodellen.

Het touchscreen verspringt of ervaart fantoomaanrakingen

• Als het probleem alleen optreedt wanneer uw apparaat op een bepaalde plek wordt opgeladen, is de spanning van uw stroomvoorziening mogelijk onstabiel. Het wordt aanbevolen dat u overgaat op een stroomvoorziening met een stabiele spanning.
  • Als het probleem alleen optreedt wanneer uw apparaat via een oplader van derden of een gegevenskabel wordt opgeladen, vervangt u de oplader of gegevenskabel door een standaard oplader of gegevenskabel van Huawei. Het wordt tevens aanbevolen dat u de beschermhoes van het apparaat verwijdert om het probleem op te lossen.
  • Zorg dat er zich geen bronnen van elektromagnetische velden in de buurt bevinden, zoals magnetrons of elektromagnetische ovens. Anders kan het touchscreen willekeurig verspringen.
  • Veeg langs de statusbalk omlaag om het meldingenpaneel te openen of zoek en open NFC in Instellingen en controleer of NFC is ingeschakeld. Als NFC ingeschakeld is, opent uw apparaat automatisch bepaalde apps wanneer het NFC-apparaten detecteert.
  • Controleer of er een app voor schermvergrendeling met één tik is geïnstalleerd. Bepaalde apps van derden voor schermvergrendeling met één tik zijn mogelijk niet compatibel met het vergrendelscherm van uw apparaat, waardoor het scherm onnauwkeurig reageert. Het scherm kan bijvoorbeeld naar het vergrendelscherm of camerascherm verspringen. Verwijder deze schermvergrendelingsapps van derden in dat geval.

Als het probleem blijft optreden

Maak een back-up van uw gegevens en ga met uw apparaat, de oplader, de gegevenskabel en het aankoopbewijs naar een bevoegd klantenservicecentrum van Huawei voor ondersteuning.

Meer:

Virtuele navigatietoetsen reageren niet op mijn tikken

Frame bevriest, vertraagde reactie of joystickfout tijdens gameplay