HUAWEI MatePad T 8

Моќен перформанс | Поширок Поглед1 |
12 часа можност за гледање видео2

Импресивно искуство
во гледање

Одликувајќи се со ултра тенки странични рамки од 4.9 mm и 80% сооднос на екранот кон телото,3 HUAWEI MatePad T 8 ви дава изобилство простор на екранот за целосна забава. Совршен таблет за гледање на омилените филмови и читање е-книги во движење.

Тенок, компактен,
преносен

Металното тело со заоблени рабови му дава на HUAWEI MatePad T 8 елегантен изглед. Со тежина од само 310 g4, толку е лесен што без никаква мака можете да го ставите во торбата или да го носите наоколу само со една рака за забава или учење.

Моќен чипсет,
одлична изведба

Усвојувајќи напреден octa-core чипсет, HUAWEI MatePad T 8 обезбедува брзина на обработка, овозможувајќи ви да ги извршите вашите секојдневни задачи без напор.

Долготраен век на
траење на батеријата

Благодарение на големата батерија 5500 mAh5, tовој таблет трае долго време со едно полнење, со што ќе ви овозможи 12 часови видео репродукција6 и 12 часа прелистување на веб-страници.5

EMUI10, Побрз
и поглаток

Со значително подобрување на ефикасноста, EMUI107 ви овозможува брзо започнување и префрлување помеѓу апликациите. И подобрениот темен режим8 го прави читањето поудобно.

Специјално дизајниран
за вашите деца

Нудејќи забавни, но едукативни алатки за деца и родителска контрола за вас, овој таблет е безбедно игралиште за вашите деца.
Подобрениот Eye Comfort Mode9 помага да ги заштитите очите на вашите деца од сина светлина. И кога го гледаат таблетот додека лежат, ќе добијат предупредување за да го прилагодат аголот за дополнително да го заштитат видот на очите.

  1. 80% сооднос на екранот и телото. Податоците доаѓаат од резултатите од тестовите на лабораториите на Huawei. Соодносот на екранот со телото се пресметува со делење на активната област (АА) според областа на таблата за допир (ТП). Вистинскиот однос на екранот кон телото може да варира.
  2. 5100 mAh (тип.) батерија. Во нормални околности, батеријата трае 12 часа за видео репродукција на 1080P. Податоците се засноваат на резултатите од тестот на лабораториите HUAWEI. Вистинските податоци можат да варираат во зависност од моделот на производот, верзијата на софтверот, условите за користење и околината.
  3. Податоците се засноваат на резултатите од лабораторијата HUAWEI. Вистинската големина може да варира во зависност од конфигурацијата и процесот на производство.
  4. Податоците се засноваат на резултатите од тестот на лабораторијата Huawei. Вистинската тежина може да варира во зависност од конфигурацијата и процесот на производство.
  5. Типична вредност. Врз основа на резултатите од HUAWEI лабораториските тестови. Времетраењето на батеријата зависи од реалните ситуации на употреба.
  6. Во нормални околности, податоците се засноваат на резултатите од лабораторијата HUAWEI. Батеријата трае 12 часа за 1080P видео репродукција. Вистинските податоци може да варираат во зависност од моделот на производот, верзијата на софтверот, условите за користење и околината.
  7. Инсталираната верзија е EMUI10.0.1 и ги поддржува идните ажурирања.
  8. Темниот режим е компатибилен со повеќето апликации од трети страни.
  9. Немедицински уред и не обезбедува третман.