HUAWEI P smart Z

Enhanced AI Photography icon
huawei p smart z huawei p smart z huawei p smart z
huawei p smart z

Дизајн

Светка
под светло

HUAWEI P smart Z има уникатна линија која дели со што овој дизајн се издвојува од останатите. На нежната позадина, посебната свилена текстура светка под светло и убавите детали можат јасно да се видат.
huawei p smart z back design color black
Midnight Black
huawei p smart z back design color blue
Sapphire Blue
huawei p smart z back design color green
Emerald Green

HUAWEI екран со ултра целосно прикажување

Извонредниот 6.59" HUAWEI екран со целосно прикажување1 дава ултра широк видик со нула пресеци. Искусете неограничена забава додека гледате видеа, играте игри или читате е-книги, сето тоа на екран кој е речиси без рамка.
huawei p smart z ultra fullview display

Камера

Камера за селфи која
автоматски се појавува

Предната камера автоматски се појавува за 1 секунда2 кога се сликате селфи фотографии и се исклучува кога ќе завршите. Камерата е секогаш достапна, така што можете да сликате селфи фотографии и да се забавувате.
huawei p smart z auto pop-up camera huawei p smart z auto pop-up camera

Сигурна
скриена камера

  • 15 kg3 Издржува
    под притисок
  • 100000+4 Тестиран на
    издржливост
  • -20 °C до 60 °C4 Тестиран во
    сурова околина
huawei p smart z reliable hidden camera

Извонредни селфи
AI фотографии

Предната AI камера од 16 МР нуди оптимизирање на сликата во реално време во 8 сцени и ќе го приспособи интензитетот на ретуширање на интелигентен начин. Направете извонредни селфи фотографии со HUAWEI P smart Z од кој било агол.
huawei p smart z ai selfie front camera huawei p smart z ai selfie front camera huawei p smart z ai selfie front camera
*Сликата е само за референца, не е сликана со телефонот.

Почисти и појасни
детали

Со дополнителната стаклена леќа ставена на камерата, леќите 6Р5 ефикасно ја собираат светлината за да ја засилат резолуцијата и контрастот за да прикажат подобри слики. Вашите фотографии ќе бидат почисти, појасни и пореалистични во споредба со леќите од 5Р на други телефони.
huawei p smart z 6p rear camera lens

Генијален
3Д портрет

Ретуширањето на 3Д портрет сега е достапно на HUAWEI P smart Z. И предната и задната камера можат да го ретушираат вашиот портрет со светлосни ефекти со квалитет како од студио за да направите да изгледате најдобро во секоја ситуација.
huawei p smart z 3d portrait phone
*Сликата е само за референца, не е сликана со телефонот.

Засилена
AI фотографија

Поддржан од алгоритамот AI, задната камера може да препознае 22 категории и 500+ сцени во реално време6, како и паметно да ги анализира и оптимизира сцените, така што секоја направена фотографија е поточна и живописна.
Enhanced AI Photography icon Enhanced AI Photography icon
*Сликата е само за референца, не е сликана со телефонот.

Изведба

Голема брзина,
висока ефикасност

Подобрениот Kirin 710F осум јадрен чипсет ефикасно ја засилува тековната брзина и ја намалува потрошувачката на енергија. Вашиот телефон лесно функционира дури и ако играте игра со интензивна графика во живо.

4 GB + 64 GB
Голема меморија

Зачувајте ги сите секојдневни незаборавни моменти со HUAWEI P smart Z. Вашите вредни фотографии, видеа и пораки може да бидат зачувани со ROM меморијата од 64 GB и проширената меморија од 512 GB.
huawei p smart z 64g large storage phone
*Сликата е само за референца, не е сликана со телефонот.

Моќна
батерија

Вградената моќна батерија од 4000 mAh7 функционира заедно со паметниот процесор за заштеда на енергија за значително да ја зголеми целокупната енергетска ефикасност на уредот. HUAWEI P smart Z може да ги поддржува поголемиот дел од вашите секојдневни задачи.
huawei p smart z 4000mah large battery huawei p smart z 4000mah large battery

EMUI 9.0
Smart Life

EMUI 9.0 дава едноставен интерактивен дизајн и паметни функции за полесно користење. Вашиот телефон ќе научи да ве разбира и поддржува за поголема ефикасност во секојдневните задачи.
huawei p smart z emui9.0 smartphone huawei p smart z emui9.0 smartphone huawei p smart z emui9.0 smartphone

Наполнете со
Тип-С

Опремен со реверзибилен УСБ порт тип-С, нема да има потреба повеќе да се грижите за правилно насочување кога го приклучувате. Сега, можете да го полните вашиот уред полесно од кога било претходно.
huawei p smart z type-c usb cable huawei p smart z type-c usb cable