HUAWEI P20 lite СПЕЦИФИКАЦИИ
Големина

Ширина:

71.2 mm

Висина:

148.6 mm

Длабочина:

7.4 mm

Тежина:

Околу 145 g (вклучувајќи ја и батеријата)

* Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Реалните мери помеѓу поединечни производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на реалниот производ.

Боја
  • Klein Blue
  • Sakura Pink
  • Midnight Black

Дисплеј

TFT LCD (IPS)
FHD+ 2280 x 1080 пиксели
432 PPI

Процесор

HUAWEI Kirin 659
4 x Cortex-A53 2,36 GHz + 4 x Cortex-A53 1,7 GHz

Оперативен систем

Android™ 8.0

Меморија

ANE-LX1 / ANE-LX2:
4GB + 64GB (microSD картичка до 256GB)

ANE-LX3 / ANE-LX2J:
4GB + 64GB (microSD картичка до 256GB)

*Заради ограничувања на моќта на процесирање на CPU, меморијата што ја користат оперативниот систем и претходно инсталираните апликации, реалниот простор кој е достапен за корисниците може да биде помал од наведениот капацитет на меморија. Реалниот слободен простор во меморијата може да се промени поради ажурирања на апликации, кориснички операции и други поврзани фактори.

Мрежа

4G / 3G / 2G
ANE-LX1, ANE-LX3 (една SIM картичка):
4G/3G/2G
4G (LTE FDD) 3G (WCDMA) 2G (GSM)

ANE-LX1, ANE-LX3 (Две SIM картички):
4G/3G/2G
Примарна SIM картичка:
4G (LTE FDD) 3G (WCDMA) 2G (GSM)
Секундарна SIM картичка (само говорни услуги, нема мобилен интернет):
2G (GSM)

ANE-LX2 (една SIM Картичка):
4G (LTE TDD/LTE FDD) 3G (WCDMA/TDS-CDMA/CDMA) 2G (GSM/CDMA)

ANE-LX2 (Две SIM картички):
4G/3G/2G
Примарна SIM картичка:
4G (LTE TDD/LTE FDD) 3G (WCDMA/TDS-CDMA/CDMA) 2G (GSM/CDMA)
Секундарна SIM картичка (само говорни услуги, нема мобилен интернет):
2G (GSM/CDMA)

ANE-LX2J (една SIM Картичка):
4G/3G/2G 4G (LTE TDD/LTE FDD) 3G (WCDMA) 2G (GSM/CDMA)

ANE-LX2J (Две SIM картички):
4G/3G/2G
Примарна SIM картичка:
4G (LTE TDD/LTE FDD)
3G (WCDMA)
2G (GSM)
Секундарна SIM картичка (само говорни услуги, нема мобилен интернет):
2G (GSM/CDMA)

Забелешка:
Функциите кои се достапни на мрежата зависат од мрежата на операторот.
Слот за картичка може да се постави за да ја прими главната или секундарната SIM картичка.
Функциите кои се достапни на мрежата зависат од мрежата на операторот.

GPS

ANE-LX1, ANE-LX2 (една SIM картичка), ANE-LX3, ANE-LX2J (Две SIM картички):
GPS/AGPS/GLONASS

ANE-LX2 (Две SIM картички)/ ANE-LX2J (една SIM картичка):
GPS/AGPS/GLONASS/BeiDou

Поврзаност

ANE-LX1:
Wifi: 802.11b/g/n/a/ac 2.4 GHz and 5 GHz
micro USB, USB 2.0
BT4.2, BLE, aptX е поддржано.
или
Wifi: 802.11b/g/n/ac 2.4 GHz and 5 GHz
micro USB, USB 2.0
BT4.2, BLE, aptX е поддржано.

ANE-LX2/ANE-LX3:
Wifi: 802.11b/g/n 2.4 GHz
micro USB, USB 2.0
BT4.2, BLE, aptX е поддржано.

ANE-LX2J:
Wifi: 802.11b/g/n/a/ac 2.4 GHz and 5 GHz
micro USB, USB 2.0
BT4.2, BLE, aptX е поддржано.
или
Wifi: 802.11b/g/n/ac 2.4 GHz and 5 GHz
micro USB, USB 2.0
BT4.2, BLE, aptX е поддржано.

Сензори

ANE-LX1:
Холов сензор
Сензор за отпечатоци
Сензор за близина
Сензор за амбиентална светлина
Дигитален компас
Сензор за гравитација
Жироскоп
ANE-LX2:
Сензор за отпечатоци на прсти
Сензор за близина
Сензор за амбиентална светлина
Дигитален компас
Сензор за гравитација
ANE-LX3 / ANE-LX2J:
Сензор за отпечатоци на прсти
Сензор за близина
Сензор за амбиентална светлина
Дигитален компас
Сензор за гравитација
Жироскоп

Камера

Предна камера: 16М F/2.0
Задна камера: 16M+2M F/2.2

Аудио

*.mp3, *.mp4, *.3gp, *.ogg, *.amr, *.aac, *.flac, *.midi

Видео

*.3gp, *.mp4

Emotion UI

EMUI 8.0

Батерија

3000 mAh (стандардна вредност)

* Стандардна вредност. Реалниот капацитет може малку да се разликува. Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Реалниот капацитет на батеријата за секој поединечен телефон може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

NFC

ANE-LX1:
Поддржува

ANE-LX2 / ANE-LX3 / ANE-LX2J:
Не поддржува

Во кутијата

Телефон x 1
Вградена батерија x 1
Слушалки x 1
Полнач x 1
Кабел тип C x 1
Игла за вадење картичка x 1
Упатство за брзо стартување x 1
* Зависно од пазарот

Забелешка: За подетална листа, контактирајте го продажниот канал.

HUAWEI P20 lite ПЛАНОВИ ЗА ПАРТНЕРИ