HUAWEI P40 lite E

huawei p40 lite e huawei p40 lite e

48 MP тројна AI камера1 | 6.39 инчи HUAWEI Punch дисплеј2
4000 mAh голема батерија3

Фантастичен шарен
дизајн

Инспирирајќи се од непредвидливата светлина комбинирана со технологијата со нано-текстура, HUAWEI P40 lite E покажува зачудувачки 2.5D ефект со светлосна рефракција на задниот дел, исто како и шарената врата кон бесконечниот простор.

huawei p40 lite e-colourful design
huawei p40 lite e-colourful design
Aurora Blue
Midnight Black
huawei p40 lite e-colourful design huawei p40 lite e-colourful design

Punch FullView
дисплеј2

Одликувајќи се со 6.394 инчи нежен Punch FullView дисплеј, HUAWEI P40 lite нуди поширок поглед со 90.15% сооднос на екранот со телото за сеопфатно искуство5. Иновативната технологија на HUAWEI ефикасно ја покрива предната камера под екранот, што постигнува помал отвор и го зачувува интегритетот на екранот, така што овозможува оптимално корисничко искуство со минимално нарушување.

huawei p40 lite e-punch fullview phone

Рачен
ноќен режим

Сега, можете да направите светли и јасни фотографии без статив. Комбинирајќи ја технологијата за стабилизација на AI и најдолгото време на изложеност од 6 секунди6, HUAWEI P40 lite E може да ги фати сите детали јасно во околината со слаба осветленост.

huawei p40 lite e-handheld night mode
huawei p40 lite e-handheld night mode
huawei p40 lite e-handheld night mode

48 MP AI
Tројна Камера1

HUAWEI P40 lite E е твое лично студио за фотографии со 3 интелигентни задни камери. Главната камера од 48 MP, камерата со 8 MP ултра широк агол и 2 MP камера со длабочина ги прикажува сите ситни детали и ви овозможува да гледате подалеку, пошироко и појасно.

huawei p40 lite e-48MP triple AI camera phone
huawei p40 lite e-48MP triple AI camera phone

AI уметник за
фотографија

Интелигентната технологија за препознавање, AI, може автоматски да идентификува 500+ сцени и 21 категорија во реално време, како и соодветно да ја прилагоди и оптимизира фотографијата.7 Секој може да биде фотограф.

huawei p40 lite e-ai photography
huawei p40 lite e-ai photography
huawei p40 lite e-ai photography
huawei p40 lite e-ai photography
huawei p40 lite e-ai photography
huawei p40 lite e-ai photography

Брз, нежен,
интелегентен

Саморазвиените целосни сценарија на HUAWEI, кои го забрзуваат моторот, извршуваат повеќекратни оптимизации и носат непречено искуство без закочување. Телефонот секогаш настапува како нов.

huawei p40 lite e-high performance phone

4000 mAh
голема батерија

Поддржано од моќната батерија со 4000 mAh, HUAWEI P40 lite E може да трае за 22 часа видео продукција, 111 часа за слушање музика или сурфање на интернет, со тоа што ви дава слобода да ја оставите преносната батерија зад себе.3

4000 huawei p40 lite e-large battery phone
huawei p40 lite e-large battery phone huawei p40 lite e-large battery phone

Отклучување со
отисок од прст

За подобра практичност и безбедност, HUAWEI P40 lite E е опремен со сензор за отпечатоци на задниот дел. Сега вашиот паметен телефон ќе биде веднаш подготвен за вашиот отпечаток.

huawei p40 lite e-fingerprint unlock phone huawei p40 lite e-fingerprint unlock phone

4 GB + 64 GB
голема меморија

64 GB ROM со 512 GB проширено складирање9 на овој телефон ви овозможува лесно да ги чувате незаборавните фотографии, видеа и апликации. И со 4 GB RAM меморија, извршувањето на повеќе апликации истовремено и вчитувањето на вашите омилени игри ќе се случи без никакви закочувања.

huawei p40 lite e-large storage phone

EMUI 9.1,
паметен живот

EMUI 9.1 ви овозможува извонредно искуство со иновативни перформанси и подобрувања на брзината на системот за да ви помогне да водите интелигентен живот. Сега, со EROFS, брзината на читање ќе биде 20% побрза10 и системскиот простор ќе обезбеди дополнително лично складирање до 1000 слики или 500 песни.11

huawei p40 lite e-emui9.1 smartphone
huawei p40 lite e-emui9.1 smartphone
huawei p40 lite e-emui9.1 smartphone
huawei p40 lite e-emui9.1 smartphone

Паметно пребарување
во галеријата

Пребарувајте ги омилените фотографии во вашата огромна галерија за секунда. HUAWEI P40 lite E може автоматски да препознае 28012 видови ознаки без мрежна врска, само отворете ја галеријата и побарајте ознака како „луѓе“ и сите слики поврзани со луѓе ќе бидат прикажани веднаш.

huawei p40 lite e-smart gallery searching phone huawei p40 lite e-smart gallery searching phone

Лични видео
мелодии

Сега, кога вашите пријатели се јавуваат, можете да поставите омилено видео13 како мелодија. Вашите дојдовни повици се нова форма на забава.

huawei p40 lite e-video ringtone phone
huawei p40 lite e-video ringtone phone
huawei y7p-apps
HUAWEI AppGallery

Бутик продавница
за апликации

HUAWEI AppGallery e официјалната дистрибутивна платформа за пребарување, симнување, менаџирање и споделување на мобилни апликации. Таа продолжува да го развива екосистемот на глобални апликации за да ви ги обезбеди заштитените, избрани и диверзифицирани искуства. Уживајте во ексклузивната содржина на апликации, локалните активности и специјалните понуди.

huawei y7p