Големина

Ширина:

70.9 mm

Висина:

146.5 mm

Длабочина:

8.3 mm

Тежина:

Околу 142 g

HUAWEI Y5 2018

*Големина на производот, тежина на производот и поврзаните спецификации се само теоретски вредности. Реалните мерки помеѓу поединечни производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на реалниот производ.

Боја
  • Црна
  • Blue

Дисплеј

5.45'' HD+ (1440 x 720)

Оперативен систем

Android 8.1.0

Меморија

DRA-L01 / DRA-L21:
2 G + 16 G*

DRA-L03 / DRA-L23:
1 G + 16 G*

*Заради ограничувања на моќта на процесирање на CPU, меморијата што ја користат оперативниот систем и претходно инсталираните апликации, реалниот простор кој е достапен за корисниците може да биде помал од наведениот капацитет на меморија. Реалниот слободен простор во меморијата може да се промени поради ажурирања на апликации, кориснички операции и други поврзани фактори.

Камера

8 MP + 5 MP

Батерија

3020 mAh*

*Стандардна вредност. Реалниот капацитет може малку да се разликува.
 Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Реалниот капацитет на батеријата за секој поединечен телефон може да биде малку над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Мрежа

DRA-L01 / DRA-L03:
Една SIM картичка
4G / 3G / 2G

DRA-L21 / DRA-L23:
Две SIM картички
4G / 3G / 2G

Сензори

Амбиентална светлина / близина / акцелерометар

Аудио

MP3, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC+, eAAC+, PCM

Видео

H.263, H.264, MPEG-4

Процесор

MT6739

GPS

GPS / A-GPS / Glonass

слот за SIM картичка

DRA-L01 / DRA-L03:
Една SIM картичка

DRA-L21 / DRA-L23:
Две SIM картички

Во кутијата

Полнач
Упатство од една страница