HUAWEI Y6 2019

Уникатна боја

Мистериозна нијанска која дава убав современ изглед. Полноќно црната боја е темна и класична боја која сите ја сакаат.

Полноќно црна (Midnight Black)

Huawei Y6 2019 Midnight Black
Huawei Y6 2019 Sapphire Blue
Huawei Y6 2019 Amber Brown

Бескраен екран со предна камера на средината во горниот дел

Откријте нов свет без граници со HD+ екранот со предна камера на средината во горниот дел од 6.09”. Овој широк екран со размер од 87% екран спрема куќиште¹ дава поголем приказ за вашите видеа, фотографии и омилени книги. HUAWEI Y6 2019 го блокира и штетното сино светло и е сертифициран од TÜV Rheinland.

Huawei Y6 2019 Dewdrop Display Huawei Y6 2019 Dewdrop Display

Неверојатна камера за самослик од 8 МР

Предната камера од 8МР на HUAWEI Y6 2019 во комбинација со напредниот Selfie Toning Flash 2.0, преден блиц чие светло може да се тонира, ви овозможува да направите вистински, природен и точен портрет дури и кога светлото е слабо.

*Сликата служи само за референца, не е направена со телефонот.

Фотографија на слабо светло

Сликајте ги убавините со задната камера од 13 МР. Леќите со широк отвор f/1.8 дозволуваат да влезе 50% повеќе светло² со цел да се зголеми квалитетот и јасноста на вашите слики на слабо светло.

*Сликата служи само за референца, не е направена со телефонот.

Huawei Y6 2019 Lowlight Photography Huawei Y6 2019 Lowlight Photography

HUAWEI SuperSound

Вградено FM радио| Histen 5.0 | Режим за забава

HUAWEI Y6 2019 може да испушти звук од дополнителни 6db³ со посилен бас. Овој телефон е вашиот пренослив звучник додека слушате музика дома, се забавувате со пријателите или уживате на плажа. Имате и вградено FM радио кое можете да го слушате без слушалки.

Huawei Y6 2019 Histen 5.0
Huawei Y6 2019 Histen 5.0

Опремен за работа

Чипсетот од 12nm и големата меморија од 2 + 32 GB, која може да се зголеми⁴ , HUAWEI Y6 2019 може да ги складира сите ваши содржини и може да извршува повеќе задачи истовремено и без проблем.

*Сликата служи само за референца, не е направена со телефонот.

Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset
Huawei Y6 2019 Chipset

Интелигентен животен
век на батеријата

HUAWEI Y6 2019 има батерија од 3020 mAh⁵ со интелигентна оптимизација на батеријата. Синергијата меѓу софтверот и хардверот овозможува вашиот телефон да работи во текот на целиот ден.

Huawei Y6 2019 Long Battery Life smartphone
Huawei Y6 2019 Long Battery Life smartphone Play video
Huawei Y6 2019 Long Battery Life smartphone
Huawei Y6 2019 Long Battery Life smartphone Play video
Huawei Y6 2019 big battery

EMUI 9.0 with Android™ 9.0 Pie

Едноставен режим на работа | Администратор на телефон

EMUI 9.0 е паметно, едноставно и интуитивно ажурирање на софтверот. Навигацијата на целиот екран и додадените подобрувања на брзината на системот со интелигентен администратор на телефон помага да имате подобрено целокупно искуство.

Може да се ажурира на EMUI 9.1 за подобро искуство.

Huawei Y6 2019 EMUI 9.0 Huawei Y6 2019 EMUI 9.0
Huawei Y6 2019 EMUI 9.0
Huawei Y6 2019 EMUI 9.0
Huawei Y6 2019 EMUI 9.0
Huawei Y6 2019 EMUI 9.0
Huawei Y6 2019 EMUI 9.0

Отклучување со препознавање на ликот на слабо светло

Искусете го нашиот брз алгоритам за отклучување со препознавање на ликот, кој прави вашиот паметен телефон да биде безбеден и кој работи дури и во средини со слабо светло.

Y6 2019 Face Unlock phone

1. Екранот со предна камера на средината во горниот дел на Huawei се однесува на закосеното лежиште со висок размер на екранот, како и самиот закосен екран. Големината на екранот е процена мерена со стандарден правоаголник.* Метод на пресметување на размерот меѓу екранот и куќиштето: AA област / предна ТП област.

2. Во споредба со стандардни леќи со отвор f/2.2.

3. Во споредба со мобилните телфони без HUAWEI SuperSound аудио, податоците се од лабораториите на Huawei.

4. Може да се зголеми до 512GB со MicroSD картичка која се продава одделно.

5. 3020 mAh е типична вредност. Врз основа на резултати од тестовите направени во лабораториите на HUAWEI. Животниот век на батеријата зависи од фактичкото користење.