HUAWEI Band 6

HUAWEI Fara
Целодневно следење на SpO21
| FullView дисплеј
| 2 недели траење на батеријата2
HUAWEI Band 6
Поголемо и подобро
Нов производ на пазарот
HUAWEI Band 6 има 1.47-инчен AMOLED FullView дисплеј, со 148% поголема површина за видливост3 и ниска рамка 64% сооднос на екранот и телото. Комбинирајте го тоа со екран со висока резолуција 194 x 368 со 282 PPI и ќе имате нешто навистина импресивно на вашиот зглоб.
HUAWEI Band 6 FullView Display
Површината на екранот зголемена за
0 1
0 1 2 3 4
0 1 2 3 4 5 6 7 8
%
Односот екран-тело зголемен за
0 1 2 3 4
0 1 2
%
HUAWEI Band 6 FullView Display
HUAWEI Band 6 FullView Display
Зголемување на податоците
Големиот екран со импресивен сооднос на телото не само што изгледа добро, туку ви дава и повеќе податоци што ги сакате. Поголеми фотографии, поголема статистика за вежби и постојан мониторинг на срцевиот ритам кои може да се прикажат со зачудувачки детали. Имате поголема слобода да го прегледате сето тоа, благодарение на интуитивните 4-насочни контроли на екран осетлив на допир.
HUAWEI Band 6 watch face
HUAWEI Band 6 watch face
Соочи се на твој начин
Променете го ликот за да го рефлектирате вашето расположение. Со огромна разновидност на дизајни на часовникот, достапен преку HUAWEI Watch Face Store4, секогаш ќе има лик за да ви го привлече вниманието. Изменете ги со едноставен слајд на допир, па дури и користете свои фотографии. Секогаш ставајте ги најдобрите фотографии на вашиот часовник.
Удобност во
боја
Носете го она што ви одговара. Изберете од 4-те различни бои на HUAWEI Band 6, секоја со своја индивидуална естетика. Направени се од силикон погоден за кожа, УВ-третиран, тие се супер лесни и освежувачки отпорни на нечистотија. И со тежина од само 18 g, спремни сте за сериозна удобност при носењето.
Graphite Black Forest Green
Amber Sunrise Sakura Pink
HUAWEI Band 6 colour
Две недели траење на батеријата
Најиздржливиот уред за спортисти и атлетичари, HUAWEI Band 6 нуди неверојатни 14 дена траење на батеријата за типична употреба2, и 10 дена за активна употреба5. Кога ќе ја потрошите батеријата, нема проблем - можете да добиете 2-дневна употреба за само 5 минути полнење со магнетски полнач.
HUAWEI Band 6 heart health
HUAWEI Band 6 heart health
HUAWEI Band 6 truseen 4.0
HUAWEI Band 6 trurelax
HUAWEI Band 6 trusleep 2.0
HUAWEI Band 6 menstrual cycle
HUAWEI Band 6 trusleep 2.0
HUAWEI Band 6 trusleep 2.0
HUAWEI Band 6 menstrual cycle
HUAWEI Band 6 heart health
24/7 Следење на срцевиот ритам

Водењето евиденција на отчукувањата на срцето е една од најдобрите работи што можете да ги направите за вашата кондиција и здравје. Технологијата за следење на отчукувањата на срцето TruSeenTM 4.0 користи оптичка леќа и обработка на податоци базирани на ВИ за прецизно следење на срцевиот ритам 24 часа на ден. Бидете алармирани веднаш кога срцевиот ритам паѓа под или се издига над безбедното ниво. Ставете го здравјето на срцето пред се.

HUAWEI Band 6 truseen 4.0
Целодневен мониторинг на SpO2

Хроничната ниска сатурација на кислород во крвта, SpO2, може да доведе до замор, губење на меморијата, па дури и оштетување на мозокот и срцето. Од овие причини, ќе сакате да бидете сигурни дека секогаш сте во безбедна зона. HUAWEI Band 6 има вграден систем за откривање SpO21 што ја следи вашата сатурација на кислород во крвта 24/7. Ако падне премногу ниско, опсегот ќе вибрира, па можете да одвоите време за дишење и да ја вратите својата рамнотежа.

HUAWEI Band 6 trurelax
TruRelaxTM Следење на стресот

Ослободете го, не го живејте повторно. Следете ги нивоата на стрес во текот на денот со TruRelaxTM и кога тие ќе станат премногу високи, користете го вградениот водич за тренинг за да се вратите во опуштена, фокусирана состојба на умот. Започнете го патот на помалку стресниот живот.

HUAWEI Band 6 trusleep 2.0
Следење на спиењето со TruSleepTM 2.0

Разбуди се од подобрено спиење. TruSleepTM 2.0 открива кога сте будни и кога сте во една од 4 различни состојби на спиење - длабок сон, лесен сон, REM и краток одмор. Со подобрена точност од 96.3%, тој бележи не само колку сте спиеле, туку и вашиот квалитет на спиење. Може да се идентификуваат 6 големи проблеми со спиењето и ќе можете да добиете над 200 предлози за подобрување на спиењето. Добрите денови започнуваат со подобар сон.

HUAWEI Band 6 menstrual cycle
Следење на менструалниот циклус6

Календарот на менструалниот циклус сега е лесен за навигација со HUAWEI Band 6. Добивајте дискретни, навремени потсетници за тоа кога е периодот на менструација. Грижлив, корисен пријател на вашиот зглоб.

HUAWEI Band 6 daily activity goals
9/12
16/30
7645
Започнете ја ерата на вашата нова личност

Започнете го вашиот ден со поставување 3 дневни цели на активност - Чекори, активни часови и активност од умерен до висок интензитет. HUAWEI Band 6 автоматски ќе го следи вашиот напредок преку разнобојни, привлечни прстени. Добијте мотивирачки потсетници и известувања кога ќе ги постигнете своите цели.

HUAWEI Band 6 96 workout modes
HUAWEI Band 6 96 workout modes
HUAWEI Band 6 96 workout modes
HUAWEI Band 6 96 workout modes
HUAWEI Band 6 96 workout modes
HUAWEI Band 6 96 workout modes
Работете на себе
Кога вложувате сè за да вежбате, оставете го HUAWEI Band 6 да се погрижи за останатото. Изберете од најмногу 96 различни режими на вежбање и следете ги отчукувањата на срцето*, калориите и многу повеќе. Сите ваши податоци може да се чуваат и анализираат на графикони што лесно се читаат, за да можете да го исцртате вашето фитнес-патување и да поставите цели што ве инспирираат.

*Велосипедизмот на отворено е поддржан само на телефони со EMUI 5.0 / iOS 9.0 или понова верзија.

HUAWEI Band 6 personal assistant
HUAWEI Band 6 personal assistant
HUAWEI Band 6 personal assistant
HUAWEI Band 6 personal assistant
HUAWEI Band 6 personal assistant
Личен помошник
HUAWEI Band 6 не го следи само вашето здравје и фитнес, тој е исто така погоден начин за интерфејс со вашиот телефон. Прегледајте ги дојдовните повици и пораки, добијте ажурирања за времето, контролирајте ја музиката7, фотографирајте преку камерата од телефонот8, сѐ од удобноста на вашиот зглоб.
  1. Заситеноста со кислород во крвта се однесува на дел од заситенста со кислород во однос на вкупниот хемоглобин во крвта. Овој производ не е медицинско помагало и не е наменет за дијагностицирање, лекување, или спречување какво било заболување. Достапноста може да варира во зависност од регионот.
  2. Типична употреба е 14 дена, под следниве услови: следење на отчукувањата на срцето и следење на спиењето; проверка на екранот накратко 200 пати, 50 пораки, 6 повици и 3 потсетници за аларм во рок од 24 часа; тренинг 30 минути неделно. Податоците се од лабораториите на Huawei. Времето за вистинска употреба може да варира во зависност од вашите навики за употреба.
  3. Во споредба со HUAWEI Band 4 Pro. Податоците се од лабораториите на Huawei.
  4. Достапноста може да варира во зависност од земјата или регионот. Достапно само на Android 6.0 или понов, и iOS 12.0 или понов.
  5. Активната употреба е 10 дена, под следниве услови: вклучен мониторинг на отчукувања на срцето и вклучен HUAWEI TruSleep; екранот проверен накратко 500 пати, 50 пораки, 6 повици и 3 потсетници за аларм во рок од 24 часа; тренинг 60 минути неделно. Податоците се од лабораториите на Huawei. Времето за вистинска употреба може да варира во зависност од вашите навики за употреба.
  6. Оваа опција не е поддржана кога е поврзана со телефон со iOS. Достапноста може да варира во зависност од земјата или регионот.
  7. Оваа опција не е поддржана додека сте поврзани со телефон со iOS.
  8. Оваа опција е поддржана само на телефони со EMUI 8.1 или понова верзија, и не е поддржана додека сте поврзани со телефон со iOS.
  9. Овој производ не е медицинско помагало и не е наменет за дијагностицирање, лекување или спречување на какво било заболување.