Големина

Должина x ширина x висина: 46.5 mm x 46.5 mm x 10.6 mm
Опсег на големина на зглоб 14 ~ 21 cm

Тежина

Околу 46 g (без ремчето)
*Големината на производот, тежината на производот и поврзаните спецификации претставуваат само теоретски вредности. Реалните мерки меѓу индивидуалните производи може да се разликуваат. Сите спецификации се предмет на реалниот производ.

Куќиште на часовникот

Боја: Црн нерѓосувачки челик, нерѓосувачки челик
Метал + Пластика + Керамика

РЕМЧЕ НА ЧАСОВНИК

Графитно црно силиконско ремче, Кафено (Saddle) силиконско ремче, Глечерно сиво силиконско ремче, Флуоресцентно зелено силиконско ремче

БОЈА
  • Црн нерѓосувачки челик
  • Кафено (Saddle) силиконско ремче

Дисплеј

1.39 инчен AMOLED екран во боја
Резолуција: 454 x 454, PPI 326
AMOLED екранот на допир поддржува лизгање и допир.

Меморија

Внатрешна ROM 128 MB, внатрешна RAM 16 MB
* Заради ограничувања на процесирачката моќ на CPU, меморијата која ја користи оперативниот систем и претходно инсталираните апликации, реалниот достапен слободен простор за корисниците може да е помал од наведената меморија. Реалната меморија може да се промени заради ажурирање на апликации, операции на корисникот и други поврзани фактори

Поврзаност

Wi-Fi: Не поддржува
Bluetooth: BT4.2, BLE

Сензори

Сензор за акцелерометар
Сензор за жироскоп
Сензор за магнетометар
Оптички сензор за срцебиење
Сензор за амбиентална светлина
Сензор за барометар

КОПЧЕ

Копче за вклучување, копче за функција

СИСТЕМСКИ БАРАЊА

Android 4.4 или понова верзија
iOS 9.0 или понова верзија

ВЛЕЗ ЗА ПОЛНЕЊЕ

Mагнетен напрсток за полнење

GPS уред

Поддржува

ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈА

14 дена при вообичаена употреба. (Сценаријата за вообичаена употреба се утврдени врз основа на навиките на корисникот. Специфичното траење на батеријата зависи од навиките на корисникот и зачестеноста на користење.)

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

≤ 2 часа (под 25°C амбиентална температура)

НАПОН НА ПОЛНАЧ И БАРАЊА ЗА СТРУЈА

5V 0.5A / 1A / 1.5A / 2A

ОТПОРНОСТ НА ВОДА

5ATM

Уредите со 5ATM имаат рејтинг на отпорност на вода од 50 метри според ISO 22810:2010. Ова значи дека тие може да се користат за активности како што се пливање во базен, море или океан. Сепак, тие не треба да се користат за нуркање, скијање на вода или други активности што вклучуваат голема брзина на вода или потопување.
За детали за мерки на претпазливост и отпорност на вода, видете на следниов линк: https://consumer.huawei.com/en/support/how-to/newbie-guide/en-us00738723/

Во кутијата

Часовник x 1
Држач за полнење x 1
Кабел за полнење x 1
Упатство за корисникот x 1