Големина

Должина (без круната на часовникот)
48.9 mm

Ширина
45 mm

Висина
12.6 mm (од долниот дел до екранот)

*Големината, тежината и поврзаните спецификации на производот се само теоретски вредност. Фактичките мерки меѓу индивидуалните производи можат да варираат. Сите спецификации се предмет на самиот производ.

Тежина

HUAWEI WATCH 2
Околу 40 g (без ременот на часовникот)

HUAWEI WATCH 2 Classic
Околу 47 g (без ременот на часовникот)

Куќиште на часовникот

HUAWEI WATCH 2
Пластично

HUAWEI WATCH 2 Classic
Пластично + нерѓосувачки челик

Ремен на часовникот

HUAWEI WATCH 2
Спортски ремен
Ременот може да се замени и е со ширина од 20 mm и е соодветен за големина на зглоб од 140 – 210 mm.

HUAWEI WATCH 2 Classic
Кожен ремен
Ременот може да се замени и е со ширина од 22 mm и е соодветен за големина на зглоб од 140 – 210 mm.

Боја

HUAWEI WATCH 2
Dynamic Orange (динамично портокалова) (4G) / Carbon Black (чад црна) (4G и не-4G) / Concrete Grey (бетонско сива) (не-4G)

HUAWEI WATCH 2 Classic
Titanium Grey (титаниумско сива) (не-4G)

Color
  • Жолта

Дисплеј

1.2-инчен кружен AMOLED екран
390 x 390 пиксели со PPI од 326
Corning Gorilla Glass

CPU

Qualcomm Snapdragon 2100

OS компатибилност

Android Wear 2.0
Поддржува мобилен ОС: Android 4.4+, OS 9.0+

Меморија

4 GB Flash + 768 MB RAM

*Поради ограничувања во процесната моќ на процесорот и меморијата која оперативниот систем ја користи и однапред инсталираните апликација, фактичкиот простор достапен за корисниците ќе биде помал за корисниците отколку номиналниот капацитет на меморијата. Фактичкото место за меморија ќе се смени со ажурирања на апликациите, користењето од страна на корисникот и другите поврзани фактори.

Работни фреквенции (само изданието 4G)

LTE: B1, B3, B7, B8, B39, и B41 (2555 – 2655 MHz) / UMTS: B1, B2, и B8 / TD-SCDMA: B34 и B39 / GSM: 900 и 1800

Систем за позиционирање

GPS + Glonass

Звучник

Поддржува

Поврзаност

Bluetooth: 2.4 GHz Bluetooth 4.1 BLE + BR / EDR
WiFi: 2.4 GHz 802.11b/g/n

Сензори

Сензор 3-оски A + G
Гироскоп 3-оски
Компас 3-оски
Сензор за срцев ритам (PPG)
Барометар
Капацитивен сензор
Сензор за амбиентално светло

NFC

Поддржува

Батерија

420 mAh (вообичаена вредност )
410 mAh (минимална вредност)

*Вообичаена вредност. Фактичкиот капацитет може малку да варира.
**Овој капацитет е номиналниот капацитет на батеријата. Фактичкиот капацитет на батеријата за секој поединечен производ може малку да варира над или под номиналниот капацитет на батеријата.

Отпорност на вода и прашина

IP68

Во кутијата

Часовник x 1 стандарден
База за полнење (вклучувајќи USB кабел) x 1 стандарден
Адаптер за напојување x 1 стандарден
Упатство x 1 стандардно
Безбедносни информации x 1 стандардни
Гаранција x 1 опционална

*Одрекување од одговорност: спецификациите можат да се изменат без известување, сликите се само за илустрација. Сите бои и карактеристики може да не се достапни на сите пазари. Ве молиме контактирајте ги локалните препродавачи за точна понуда.