HUAWEI FreeBuds Studio

HUAWEI FreeBuds studio
HUAWEI FreeBuds studio

Интелигентно и динамично ANC | High Resolution аудио | Режим на свесност

*Слушалките се обележани со "L" и "R" во внатрешноста на левата и десната слушалка за правилно носење. Погледнете го производот.

HUAWEI Freelace studio-noise cancellation system

Моќен систем на намалување на бучава

Само ти и музиката

Едноставни и елегантни однадвор, моќни и интелигентни внатре. Со голема количина на вградени паметни чипсети и сензори, HUAWEI FreeBuds Studio гради супериорен систем за намалување на бучавата за да обезбеди искуство на активно намалување на бучавата (ANC), hear-through и намалување на бучава при повик.

Омнидирекциски систем со 8 микрофони

Со 4 микрофони со висока чувствителност кои работат од двете страни, слушалките попрецизно го детектираат амбиенталниот звук за подобро намалување на бучавата.

Иновативна, акустична архитектура TAT

Структурата Tee Audio Tube (TAT) го поврзува просторот на внатрешното уво со предната и задната празнина на звукот за да се филтрира бучавата од средна и висока фреквенција. Освен тоа, нуди пријатно искуство при носење со балансирање на притисокот на воздухот во вашите уши.

HUAWEI Freelace studio-noise cancellation system

Омнидирекциски систем со 8 микрофони

Со 4 микрофони со висока чувствителност кои работат од двете страни, слушалките попрецизно го детектираат амбиенталниот звук за подобро намалување на бучавата.

Иновативна, акустична архитектура TAT

Структурата Tee Audio Tube (TAT) го поврзува просторот на внатрешното уво со предната и задната празнина на звукот за да се филтрира бучавата од средна и висока фреквенција. Освен тоа, нуди пријатно искуство при носење со балансирање на притисокот на воздухот во вашите уши.

Интелигентно и динамично ANC

Околината се менува, но удобноста не е компромитирана

Интелигентниот систем за перцепција на повеќе сцени, кој се состои од систем за сензори и микрофони IMU1 постигнува до 100 препознавања на околината во секунда2. Така, тој автоматски го прилагодува режимот на намалување во различни средини за посоодветен и удобен ефект на активно намалување на бучавата.

HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc
HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc

Ultra Mode

Патувајте со авион или воз без гласен шум и изгубете се во музиката.

HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc
HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc

General Mode

Седете во кафуле или ресторан без вознемирување со соодветно ниво на ANC.

HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc
HUAWEI Freelace studio-intelligent dynamic anc

Cozy Mode

Без бучава од клими, вентилација и компјутери на вашето работно место, во галерија или други тивки затворени простории.

Hear-through Mode3

Слушајте непречено и зборувајте слободно

Awareness Mode

Притиснете го копчето ANC на левата слушалка за да дозволите амбиентален звук. Слушајте сѐ однадвор дури и кога слушате музика.

Voice Mode

Поставувањето на овој режим во апликацијата AI Life, ќе ги издвои човечките гласови додека се намалува бучавата во позадина. Можете да водите разговор и во исто време да бидете свесни за известувањата, пример додека сте на аеродром.

HUAWEI Freelace studio-2 hear through mode

6-mic Call Noise Cancellation

Јасност при повици

Четирите микрофони со надворешно насочување ефективно ги одвојуваат човечките гласови од бучавата во позадина. Другите два микрофони насочени кон внатре го носат гласот во увото и избегнуваат мешање на други звуци. Сите микрофони работат како еден софистициран систем за да обезбедат кристално јасен повик.

HUAWEI Freelace studio-6-mic Call Noise Cancellation

High Resolution аудио

Секој звук
оживува

Со Hi-Fi level audio chip и професионални акустични компоненти, HUAWEI FreeBuds Studio нуди ултра-широк опсег на одговор на фреквенција од 4 Hz до 48 kHz.2 Сè што слушате е музика со висока резолуција и сложени детали.

HUAWEI Freelace studio-High Resolution Music

4-слојна 40 mm полимерна дијафрагма

Персонализираната дијафрагма обезбедува широк одговор на фреквенција и поголема чувствителност, за да можете да уживате во целосниот звук со сите негови богати детали.

HUAWEI Freelace studio-High Resolution Music
HUAWEI Freelace studio-High Resolution Music

Premium Audio Codec Chip

Дава чист и нежен звук со помалку дисторции, ниска бучава и поголем динамички опсег.

HUAWEI Freelace studio-L2HC

L2HC High-resolution Codec4

Аудио трансфер,
задржан квалитет

Имајќи корист од новиот high-resolution codec—L2HC, HUAWEI FreeBuds Studio поддржува брз и стабилен пренос на аудио со брзина до 960 kbps. L2HC ја намалува загубата на квалитет и ја враќа оригиналната свежина на висококвалитетната музика.

HUAWEI Freelace studio-L2HC
HUAWEI Freelace studio-L2HC
HUAWEI Freelace studio-Dual-antenna Design HUAWEI Freelace studio-Dual-antenna Design HUAWEI Freelace studio-Dual-antenna Design

Дизајн со двојна антена

Стабилен сигнал,
беспрекорна конекција

Одликувајќи се со дизајн со двојна антена, HUAWEI FreeBuds Studio овозможува широко покривање на сигналот. Дури и ако вашиот телефон е во торба или џеб, HUAWEI FreeBuds Studio сепак нуди стабилна врска.

Антена 1 Антена 2

Low Latency Gaming Mode5

Звук, слика и акција. Синхронизирани.

Одличниот алгоритам за безжично аудио кодирање во голема мера ја намалува латентноста на сигналот, за да ви овозможи попријатно и извонредно искуство со игри.

HUAWEI Freelace studio-Low Latency Gaming Mode

Pop-up Pairing6

Автоматско барање, брзо поврзување

За време на првото поврзување, слушалките автоматски ќе пребаруваат уреди во близина. Потоа, известувањето за барање ќе се појави на екранот на вашиот паметен телефон за да потврдите. Само со еден клик и тие се поврзани за да може веднаш да уживате во музиката.

HUAWEI Freelace studio-Pop-up Pairing

Dual Device Connection7

Слушалките работат на два уреди

HUAWEI FreeBuds Studio може да се поврзат со два уреди истовремено. Додека гледате видео на таблетот, сепак може да прифатите телефонски повици со само два клика на десната слушалка. Не е потребно копче за поврзување.

HUAWEI Freelace studio-Dual Device Connection

Quick Charge8

Не ја сопирајте музика

Со исклучен ANC, еднократно полнење ви овозможува до 24-часовно слушање или 20-часовно слушање со вклучен ANC. Можете да уживате во вашата омилена музика дури и на подолго патување. Снема струја? Со само 10 минутно брзо полнење, музиката продолжува уште 8 часа со исклучен ANC.9

HUAWEI Freelace studio-Quick Charge 60
минути за целосно
полнење9
HUAWEI Freelace studio-Quick Charge 24
часа музика со исклучен ANC9

HUAWEI Freelace studio-Quick Charge 10
минути брзо полнење9
HUAWEI Freelace studio-Quick Charge 8
часа музика со исклучен ANC9
HUAWEI Freelace studio-Quick Charge

Smart Control10

Лесен допир, слободно слушање

Touch Control

Кликнете или слајднете на десната слушалка за да ја контролирате музиката или да ја прилагодите јачината на звукот.

Wearing Detection

Музиката паузира откако ќе ги спуштите слушалките и таа продолжува кога повторно ќе ги ставите.

HUAWEI Freelace studio-Interactive Control Слајдни нагоре Се зголемува јачината на звукот
Слајдни надолуСе намалува јачината на звукот
HUAWEI Freelace studio-Interactive Control Слајдни лево Претходна песна
Слајдни десноСледна песна
HUAWEI Freelace studio-Interactive Control Дабл-клик
Play / pause музика, јави се / спушти (повик)
HUAWEI Freelace studio-Interactive Control Стиснете и држете 2 секунди
Активирај voice assistant/одбиј повик
Респонзивна зона HUAWEI Freelace studio-Interactive Control

1. IMU се однесува на инерцијална единица за мерење.

2. Податоците се добиени од лабораториите на Huawei.

3.Преземете ја апликацијата AI Life и можете да овозможите Voice Mode во Awareness Mode. Корисниците на паметни телефони Huawei можат да ја преземат апликацијата AI Life во Huawei AppGallery. Корисниците на Android можат да го скенираат QR-кодот за преземање на апликацијата со упатување до Упатството за корисници или од Google Play Store. Апликацијата AI Life сè уште не е достапна на паметните телефони iOS или Windows.

4.Само HUAWEI телефоните со EMUI 11 или понова верзија ја поддржуваат оваа функција, вклучувајќи ги HUAWEI Mate 40 и P40 сериите.

5.Само HUAWEI телефоните со EMUI 10.1 или понова верзија ја поддржуваат оваа функција.

6.Само HUAWEI телефоните со EMUI 10.1 или понова верзија ја поддржуваат оваа функција.

7.Функцијата за поврзување на два уреди е стандардно овозможена. Некои апликации од трети страни може да пуштаат аудио преку звучникот на уредот за време на префрлувањето.

8.Брзото полнење се применува кога капацитетот на батеријата е мал.

9.Податоците за траењето на батеријата и полнењето се добиени од лабораториите на Huawei со стандардни услови: јачина на звук од 50%, додека режимот AAC е овозможен. Вистинското траење на батеријата може да варира во зависност од јачината на звукот, изворот на аудио, околината, функциите на производот и навиките на употреба.

10.Функцијата resume работи само во рок од 3 минути по спуштањето на слушалките.