Gratis uppgradering till
Windows 11
när den är tillgänglig

De flesta HUAWEI -datorer med Windows 10 som för närvarande säljs kommer att kunna uppgradera till Windows 11 1  . Uppgraderingsplanen håller fortfarande på att slutföras, men beräknas börja sent 2021 och fortsätta till 2022. Specifik tidpunkt varierar beroende på enhet.

• Använd appen PC Health Check 2   för att se om din nuvarande dator uppfyller kraven för att köra Windows 11

Ladda ner
  • Se vår datorlista för att se om din dator kan uppgradera

Läs mer

Vanliga frågor

• Vad är skillnaden mellan Windows 10 och Windows 11?

Windows 11 har all kraft och säkerhet som i Windows 10 med en omdesignad och uppdaterad look. Det kommer också med nya verktyg, ljud och appar. Varje detalj har beaktats. Allt samlas för att ge dig en uppfriskande upplevelse på din dator.

• När kan jag köpa en HUAWEI-dator som är förinstallerad med Windows 11?

Vi kommer att ladda om HUAWEI -datorer med Windows 11 1   baserat på lanseringsplanen för de nya produkterna. Mer information om enhetsmodeller som stöder Windows 11 finns på den officiella Huawei Consumer BG -webbplatsen.

• Jag vill köpa en Windows 10 -dator nu, kommer jag att kunna installera Windows 11 senare?

Alla HUAWEI -datorer med Windows 10 som för närvarande säljs på HUAWEI Consumer BG -webbplatsen kommer att kunna uppgradera till Windows 11. För att datorn ska kunna uppgradera till Windows 11 måste den uppfylla lägsta hårdvaruspecifikationer och specifik hårdvara krävs för vissa funktioner . Uppgraderingsplanen håller fortfarande på att slutföras men beräknas börja sent 2021 och fortsätta in i 2022. Specifik tidpunkt varierar beroende på enhet och land.

• Hur vet jag om en ny Windows -dator jag funderar på uppfyller minimikraven?

Det finns några sätt att ta reda på det. Om du för närvarande är efter att köpa en ny dator på Huawei Consumer BG -webbplatsen letar du efter "Gratis uppgradering till Windows 11" på specifikationerna. Du kan också se våra datalistor som stöds för en lista över testade system eller kontakta Huaweis kundtjänst för mer information.

• När kommer jag att kunna uppgradera till Windows 11 på min Windows 10 -enhet?

Om din befintliga Windows 10 -dator kör Windows 10 20H1 eller senare och uppfyller de lägsta maskinvaruspecifikationerna kommer den att kunna uppgradera till Windows 11. Inte alla Windows 10 -datorer som kan uppgraderas erbjuds att uppgradera samtidigt. Se våra datalistor som stöds för att se om din dator kan uppgraderas.
    Uppgraderingsplanen håller fortfarande på att slutföras, men för de flesta enheter som redan används idag förväntar vi oss att den är klar någon gång i början av 2022. När uppgraderingen har börjat kan du kontrollera om den är klar för din enhet genom att gå till Inställningar /Windows -uppdateringar. I likhet med hur slutanvändare meddelas när uppdateringar finns tillgängliga i Windows 10 kommer slutanvändare att se en indikation i aktivitetsfältets meddelandefält längst ner till höger om att uppgraderingen är tillgänglig.

• Vilka är de lägsta maskinvarukraven för Windows 11?

Minsta hårdvarukrav finns här.

• Vad händer om min dator inte uppfyller minsta hårdvaruspecifikationer? Kan jag stanna på Windows 10?

ja! Windows 10 fortsätter att vara en bra version av Windows. Microsoft har åtagit sig att stödja Windows 10 till och med 14 oktober 2025.

• Hur mycket kostar det att uppgradera från Windows 10 till Windows 11?

Det är gratis. Men bara Windows 10 -datorer som kör Windows 10 20H1 eller senare och som uppfyller de lägsta maskinvaruspecifikationerna kommer att kunna uppgradera. Du kan kontrollera om du har de senaste uppdateringarna för Windows 10 i Inställningar/Windows Update.

• Hur länge kommer gratisuppgraderingserbjudandet att pågå?

Erbjudandet om gratis uppgradering har inget specifikt slutdatum för kvalificerade system. Windows förbehåller sig dock rätten att så småningom avsluta supporten för det kostnadsfria erbjudandet. Detta slutdatum kommer inte att vara tidigare än ett år från allmän tillgänglighet.

• Kan jag gå tillbaka till Windows 10 efter att jag uppgraderat om jag inte gillar Windows 11?

När du har installerat Windows 11 -uppgraderingen finns det en 10 -dagarsperiod där du kan gå tillbaka till Windows 10 samtidigt som du behåller filer och data som du tog med dig. Efter de 10 dagarna måste du säkerhetskopiera dina data och göra en "ren installation" för att gå tillbaka till Windows 10.
    Nya datorer förinstallerade med Windows 11 kan inte använda rollback -funktionen.

• Hur lång tid tar det att installera Windows 11?

Att ladda ner och installera Windows 11 kommer sannolikt att ta längre tid än en typisk Windows 10 -funktionsuppdatering. Du kan använda din dator medan du laddar ner den och sedan har du möjlighet att schemalägga installationen att ske vid en viss tidpunkt när du inte planerar att använda din dator.

1.  Uppgraderingen av Windows 11 kommer att levereras till kvalificerade enheter i slutet av 2021 till 2022. Tidpunkten varierar beroende på enhet. Vissa funktioner kräver specifik hårdvara.
(se https://www.microsoft.com/windows/windows-11-specifications)

2.  PC Health Check -appen är från Microsoft.